Chlorella
26 Μαρτίου 2012Άρθρα
Από το 1960 είναι δημοφιλής στην Ιαπωνία, ως τροφή για τη διατήρηση της υγείας και έχει ονομαστεί “η τέλεια τροφή της φύσης”, γίνονται δε έρευνες για τις θεραπευτικές ιδιότητές της, από τον Σύνδεσμο Θεραπείας Χλωρέλλας που εδρεύει στο Κιότο και έχει ιδρυθεί από τον Ryuseki Nakayama.
Η Διατροφική Αξία της Chlorella.
Η Chlorella (Χλωρέλλα) παρέχει ευρύ φάσμα βιταμινών, καροτενοειδή, ανόργανα μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα, και αποτελεί τη μεγαλύτερη γνωστή πηγή χλωροφύλλης στη φύση. H Chlorella αποτοξινώνει τον οργανισμό «κλειδώνοντας» τα βλαβερά μέταλλα (όπως χρώμιο, ψευδάργυρος, υδράργυρος, μόλυβδος, ενώσεις τους), τα οποία στη συνέχεια αποβάλλονται με φυσικό τρόπο μέσω του εντέρου.
Επίσης περιέχει το μοναδικό συστατικό που ονομάζεται “Αυξητικός Παράγοντας της Χλωρέλλας” (Chlorella Growth Factor – CGF).
Το CGF είναι φυτοθρεπτικό στοιχείο αποτελούμενο από ένα σύμπλεγμα πεπτιδίων-νουκλεοτιδίων (νουκλεϊκά οξέα) που βρίσκεται στον πυρήνα του κυττάρου της Χλωρέλλας και βοηθάει στην ταχύτερη ανανέωση του ανθρώπινου οργανισμού με αποτέλεσμα την γρηγορώτερη επούλωση τραυματισμών, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και την επιβράδυνση της γήρανσης του οργανισμού.
Εργαστηριακές έρευνες δείχνουν ότι το CGF βελτιώνει τις λειτουργίες του RNA και του DNA που είναι υπεύθυνες για την παραγωγή πρωτεϊνών, ενζύμων και ενέργειας στον οργανισμό, εντείνοντας την διαδικασία επιδιόρθωσης των ιστών και προστατεύοντας τα κύτταρα από τις τοξικές ουσίες.
Ο Dr. Benjamin Frank, συγγραφέας του βιβλίου “No-Aging Diet” (Δίαιτα Αντιγήρανσης), αναφέρει ότι η παραγωγή των RNA και DNA στον άνθρωπινο οργανισμό επιβραδύνεται προοδευτικά με την ηλικία, με αποτέλεσμα χαμηλότερα επίπεδα ζωτικότητας και αυξημένη πιθανότητα ασθένειας και συστήνει διατροφή πλούσια σε νουκλεϊκά οξέα.
Ο Dr. Minchinori Kimura από την Ιαπωνία, ανακάλυψε ότι η Χλωρέλλα περιέχει RNA σε ποσοστό 10% και DNA σε ποσοστό 3%, και την τοποθετεί στην κορυφαία θέση τροφών που περιέχουν νουκλεϊκά οξέα, προσθέτοντας ότι η καθημερινή λήψη Χλωρέλλας βοηθάει στην επισκευή του κατεστραμμένου γενετικού υλικού στα ανθρώπινα κύτταρα, προστατεύοντας έτσι την υγεία και επιβραδύνοντας τη γήρανση.
Όταν το RNA και το DΝΑ είναι σε καλή κατάσταση και ικανά να λειτουργήσουν με μέγιστη αποδοτικότητα, ο οργανισμός είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τα θρεπτικά συστατικά περισσότερο αποτελεσματικά, να αποβάλλει τις τοξίνες και να αποφεύγει τις ασθένειες. Τα κύτταρα τότε είναι ικανά να αυτοεπισκευάζονται και το επίπεδο ενέργειας και ζωτικότητας όλου του οργανισμού αυξάνεται.
Chlorella και Αποτοξίνωση
Βαρέα μέταλλα από τη βιομηχανική ρύπανση και φυτοφάρμακα εξαιτίας των εντατικών αγροτικών καλλιεργειών, έχουν επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό τα υπόγεια ύδατα τα οποία χρησιμοποιούμε για ύδρευση και άρδευση.
Οι διοξίνες που βρίσκονται στο έδαφος, στα γεωργικά προϊόντα και σε διάφορα τρόφιμα είναι στην επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια. Σε πολλές περιπτώσεις μεταφέρονται στο ανθρώπινο οργανισμό με την τροφή.
Κάποιο ποσοστό από τις παραπάνω βλαβερές ουσίες αποβάλλεται από τον οργανισμό μας, αλλά το μεγαλύτερο μέρος απορροφάται από το λεπτό έντερο και αποθηκεύεται στο σώμα. Αυτή θεωρείται ότι είναι η κρυφή αιτία
πολλών χρόνιων πόνων και ιατρικών προβλημάτων που προκύπτουν από τοξικές χημικές ουσίες και βαρέα μέταλλα που εισέρχονται στον οργανισμό του σύγχρονου ανθρώπου.
Η Χλωροφύλλη που περιέχει η Χλωρέλλα (ποσοστό πάνω από 3,5%) αυξάνει την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης, η οποία μεταφέρει το οξυγόνο στον οργανισμό, με αποτέλεσμα τη βελτίωση των λειτουργιών του. Συγκεκριμένα, το δέρμα ανανεώνεται και καθαρίζει, εξαφανίζεται τυχόν δυσάρεστη οσμή του σώματος και βελτιώνεται σημαντικά ο ύπνος.
Πηγή: Naturalfood.gr
[wpsc_products product_id=’5878′]