Ταμπουλέ
14 Μαΐου 2012Συνταγές
Ταμπουλέ
Μία πολύ νόστιμη και δροσερή σαλάτα και ένας πολύ ωραίος τρόπος για να δοκιμάσουμε το πλιγούρι.
Υλικά
1 ποτήρι πλιγούρι μουσκεμένο για 15 λεπτά σε 2 ποτήρια νερό
3 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κύβους
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 ματσάκια μαϊντανός ψιλοκομμένα
Λίγα φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Χυμός 1 ή 2 λεμονιών
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε το πλιγούρι σε κρύο νερό για 15 λεπτά και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγισμένο πλιγούρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα και το σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!