Κολοκυθάκια βιολογικά στρογγυλά με ρύζι
18 Ιουνίου 2012Συνταγές
Τι χρειαζόμαστε:
Γέμιση:
- 1 κρεμμύδι βιο ξερό τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/3 του μάτσου βιο μαϊντανός
- 1 κ.σ. δυόσμος
- 1 κ.σ. ρύζι βιολογικό για κάθε κολοκύθι
- ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα της γέμισης και επιπλέον από πάνω για το μαγείρεμα
- βιολογικός χυμός ντομάτας
- αλάτι, πιπέρι
Πως το κάνουμε:
- Αδειάζουμε τα κολοκύθια από την ψίχα τους. Τα τοποθετούμε σε χαμηλή κατσαρόλα.
- Πετάμε τα σπόρια και ψιλοκόβουμε την ψίχα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
- Τσιγαρίζουμε σε κατσαρολάκι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το αλάτι.
- Ρίχνουμε το ρύζι (1 κ.σ. για κάθε κολοκύθι).
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (από την ψίχα που έχουμε αφαιρέσει βάζουμε μια κουταλιά στη γέμιση) και ανακατεύουμε γρήγορα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Γεμίζουμε κάθε κολοκύθι και την ψίχα που έχουμε κρατήσει στην άκρη τη σκορπίζουμε κι αυτή στην κατσαρόλα.
- Περιχύνουμε με το χυμό ντομάτας και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το εξωτερικό μέρος των κολοκυθιών.
- Στο τέλος τρίβουμε το πιπέρι.
Πηγή: sisntagespareas.gr