Κριθαράκι από αλεύρι Δίκοκκο (Triticum Dicoccum)
Χρειαζόμαστε:
- 500 γρ. κριθαράκι από αλεύρι Δίκοκκο ( Τriticum Diccocum)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1 κουτάκι ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 1/2 κουτάκι χυμός ντομάτας
- λίγο λάδι
- αλάτι, πάπρικα
- τριμμένη παρμεζάνα
Πως το κάνουμε:
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα μαραίνετε λίγο στο λάδι. Προσθέστε τα ντοματάκια και τον χυμό, την πάπρικα και το αλάτι.
Μόλις αρχίσει η σάλτσα να βράζει βάλτε το κριθαράκι από Δίκοκκο αλεύρι, και προσθέστε λίγο νερό αρχικά, ώστε να ψηθεί το κριθαράκι. Να ανακατεύετε συχνά με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Μόλις ετοιμαστεί το κριθαράκι, βγάλτε το από την φωτιά και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.
Συμβουλή:
Μην ανησυχήσετε αν το φαγητό στην αρχή είναι σαν χυλός γιατί όσο περνάει η ώρα και κρυώνει τόσο πιο πολύ πήζει.
Καλή σας όρεξη!!
[wpsc_products product_id=’2379′]