Κολοκυθόσουπα βελουτέ με σαφράν
Υλικά
1 κιλό κολοκύθα σε κομμάτια
2 μεγάλα καρότα σε κομμάτια
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 κσ. λάδι
3 φλιτζάνια γάλα
3-4 στήμονες σαφράν
Από λίγο κάρυ, τζίντζερ, κύμινο
1 κ.σ. λευκό ξύδι
Αλάτι, φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μπαχαρικά εκτός από το σαφράν έως ότου μαλακώσει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την κολοκύθα και το καρότο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά περίπου συνεχώς.
Προσθέτουμε το γάλα ελαφρώς ζεστό έως ότου να μισοκαλύπτει την κολοκύθα. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά.
Τελευταίο προσθέτουμε το σαφράν.
Με μια τρυπητή κουτάλα παίρνουμε λίγα λίγα τα κολοκύθια-καρότα και τα λειώνουμε καλά στο μπλέντερ (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο υγρό από την κατσαρόλα).
Βάζουμε τη σούπα σε καθαρή κατσαρόλα και δίνουμε μια βράση (αν είναι αραιή τη βράζουμε λίγο, αν είναι σφιχτή προσθέτουμε λίγο υγρό από το γάλα στο οποίο έβρασε).
Προσθέτουμε το ξύδι, αλάτι και το πιπέρι .
Σερβίρουμε με στήμονες σαφράν ή κρουτόν.
Συνοδεύεται με κριτσίνια.
Καλή όρεξη!
Πηγή: syntageskardias.