0 προϊόντα - €0.00
  • Αρχική
  • Ιδέα & Φιλοσοφία
  • Παραγωγοί & Συνεργάτες
  • Κόστος Αποστολής
  • Blog
  • Επικοινωνία
plethora-theme
×
  • Όλα
  • Βιο Λαϊκή Αγορά
    • Βιολογικά Αυγά & Γαλακτοκομικά
    • Βιολογικά Λαχανικά
    • Βιολογικό Μέλι – Ταχίνι ΒΙΟ
    • Βιολογικά Οσπρια
    • Βιολογικό Ρύζι ΒΙΟ, άλευρα ΒΙΟ
    • Bιολογικά Φρούτα
    • ΠΡΩΙΝΟ και Παιδικές Τροφές ΒΙΟ
    • Σάλτσες ΒΙΟ ( Ντομάτας, Πιπεριάς)
  • Βιο προϊόντα
    • Superfoods
    • Ακατέργαστο Αλάτι, Ρόζ Αλάτι Ιμαλαΐων
    • Βιολογικά ‘Ελαια
    • Βιολογικό λάδι, βιολογικές ελαιές
    • Επαλλείματα BIO
    • Ροφήματα ΒΙΟ
    • Βιολογικά Αλευρα & Βιολογική Μαγιά
    • Βιολογικοι Σποροι και Καρποι
    • Βιολογική Ζάχαρη, Στέβια
    • Βιολογικό Μέλι – Ταχίνι ΒΙΟ
    • Ορεκτικά ΒΙΟ
    • Μπαχαρικά βιολογικά
    • Σπαθόλαδο ΒΙΟ
    • Βιοτροφές Πλούσιες σε Πρωτεΐνες
    • Βιολογικά Δημητριακά & Ρύζια
    • Βιολογικά Ζυμαρικά
    • Βιολογικά Tσάγια, Βιολογικά Βότανα
    • ‘Οσπρια βιολογικά
    • ΠΡΩΙΝΟ και Παιδικές Τροφές ΒΙΟ
    • Υποκατάστατα λευκής ζάχαρης
  • Παραδοσιακά
  • Φροντίδα & Υγιεινή
  • Πρ. δυσανεξίας
  • Για το σπίτι
  • Προσφορές

Συνταγή για ψωμάκια ντίνκελ

6 Ιανουαρίου 2013ΣυνταγέςΣυνταγές για ψωμί
Ψωμάκια από αλεύρι ντίνκελ.

Ψωμάκια από αλεύρι ντίνκελ.

Συνταγή για ψωμάκια ντίνκελ
Υλικά για περίπου 18 ψωμάκια:
600 γρ. νερό
1 ½ – 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι.
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη η μέλι (για να βοηθήσουμε την ζύμη να φουσκώσει)
2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο.
1 φακελάκι ξερή μαγιά η 25 γρ. νωπή.
Περίπου 6 κούπες αλεύρι ντίνκελ (μια μέτρια κούπα των 250 μλ)

Εκτέλεση:
Ζεστάνετε το νερό στους 40 βαθμούς για την ξερή μαγιά αλλά μόνο μέχρι 37 για την νωπή (πολύ σημαντικό για να έχουμε σωστό αποτέλεσμα).
Ρίχνεται το ζεσταμένο νερό σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το αλάτι, το λάδι και την ζάχαρη και ανακατεύεται καλά. Αν χρησιμοποιείτε νωπή μαγιά την ρίχνεται μέσα τώρα και ανακατεύεται μέχρι να διαλυθεί καλά. Αν χρησιμοποιείτε ξερή μαγιά ρίχνεται πρώτα 1-2 κούπες αλεύρι και ανακατεύετε καλά και κατόπιν μια κούπα αλεύρι με την ξερή μαγιά μαζί. Σημαντικό στην διαδικασία είναι να ανακατευτεί το αλεύρι σιγά, σιγά και σταδιακά. Έτσι η ζύμη θα γίνει πιο ελαστική και τα ψωμάκια πιο αφράτα. Η ζύμη πρέπει να είναι χαλαρή και ισα,ισα να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ.
Βάλτε στην άκρη την ζύμη, σκεπασμένη καλά, για 1 ½ με 2 ώρες για να φουσκώσει. Μετά βγάλτε την ζύμη στο τραπέζι και δουλέψτε την καλά με τα χέρια και με λίγο ακόμα αλεύρι. Χωρίστε την σε 18 μικρά κομμάτια και πλάθετε τα στρογγυλά. Τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα σε ίσιο ταψί (περίπου 9 ψωμάκια σε κάθε ταψί). Σκεπαστέ τα ξανά για 40 με 45 λεπτά. Ψήστε τα στους 200 βαθμούς σε ζεσταμένο φούρνο περίπου 20λεπτα η μέχρι να ροδίσουν. Είναι τέλεια για να κάνετε σάντουιτς στα παιδιά η για την εκδρομή και για το σχολείο, μπαίνουν φυσικά και στην κατάψυξη .

Καλή επιτυχία!!”

Ευχαριστούμε πολύ την φίλη μας Elisabeth Gullberg Kaidi για αυτή την συνταγή.

[wpsc_products product_id=’3502′]

Αφήστε το σχόλιό σας Cancel


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατηγορίες Θεμάτων

  • Αλεύρι από Δίκοκκο Σιτάρι (Τriticum dicoccum) (9)
  • Αλεύρι Μονόκοκκο (Triticum Monococcum) (1)
  • Άρθρα (156)
  • Όσπρια βιολογικά (5)
  • Παραγωγοί και συνεργάτες μας (9)
  • Προτάσεις (5)
  • Σπαθόλαδο (3)
  • Συνταγές (48)
  • Συνταγές για ψωμί (8)
  • Τι μας αρέσει (5)

Συνδεσμοι

  • COB
  • WWF
  • ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ
  • Καλλιστώ

Φιλοι

  • Atma studio yoga
  • Hehe Art
  • Yoga Dhara
  • Το Παραμικρό
  • Φωτογραφία. Lambros Kiriakou

logo

Η Συνύπαρξη είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων. Στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά τον μικρό παραγωγό και τον καταναλωτή που ψάχνει ποιοτικά βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα. Περισσότερα...

Γρηγόρης Χατζημιχαηλίδης, Marimar de Alava Polo

2310 219 208 / 6997 124 963

siniparxi@gmail.com

Η έδρα μας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

  • Κατάλογος Προϊόντων
    • Όλα
    • Προσφορές
    • Δωροκάρτες!
  • Λογαριασμός Πελάτη / Είσοδος
    • Ιστορικό Παραγγελιών
    • Επεξεργασία των στοιχείων μου
    • Η διεύθυνσή μου
  • Καλάθι Αγορών
  • Κόστος Αποστολής
  • Ιδέα και φιλοσοφία
  • Παραγωγοί και Συνεργάτες
  • Επικοινωνία
  • Όροι & Προϋποθέσεις χρήσης
  • Σταφύλι: Τα οφέλη για την υγεία Σεπ 18

    Της Βασιλικής Κουτσοκώστα Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού....

  • Πένες φούρνου με κρέμα αρακά Μαΐ 7

    Πένες φούρνου με κρέμα αρακά Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε πένες...

  • Συνταγές με Πολέντα Δεκ 2

    Ψητή πολέντα με τυρί και ντομάτα

  • Γλυκιές Συνταγές με Κολοκύθα Οκτ 14

    Μπράουνις με κολοκύθα Υλικά: 1 1/2 φλ. (360 γρ). πουρές...

  • Φτιάξτε μια απολαυστική βιολογική βυσσινάδα Ιούλ 8

    Υλικά 3 ½ κιλά ώριμα βύσσινα βιολογικά 2 κιλά καστανή...

Copyright ©2017 all rights reserved. Cookies Policy
Designed by Stelemoza Team