Αλεύρι Δίκοκκο (Triticum dicoccum). Διατροφική αξία
ΑΛΕΎΡΙ ΔΊΚΟΚΚΟ – ΤRITICUM DICOCCUM, ΟΛΙΚΉ Σ ΒΙΟΛΟΓΙΚΌ.
ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Το σκληρό σιτάρι ολικής αλεσμένο σε πετρόμυλο διακρίνεται εξαιτίας της παρουσίας του σπόρου του σίτου, υψηλής τιμής ινών και άλλων θρεπτικών στοιχείων όπως βιταμινών, μετάλλων και αμινοξέων. Ουσίες που αντίθετα, μειώνονται σε αξιοσημείωτο βαθμό με την άλεση με κυλίνδρους.
Το Δίκοκκο αλεύρι – Triticum dicoccum είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία όπως ποτάσιο, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο και ψευδάργυρο. Επίσης παρουσιάσει χαμηλά επίπεδα γλυκαιμικού δείκτη και για το λόγο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διαβητικούς και από άτομα που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΉ ΑΞΊΑ ΑΝΑ 100 ΓΡ.
Θερμίδες: 347 Kcal / Kj 1470
Πρωτεΐνες: ± 13,2 gr.
Λιπιδίων: ± 2.59 gr. (+/- 0.5)
Υδατάνθρακας: ± 62.8 gr. (+/- 1)
Ίνες: ± 7,5 gr.