0 προϊόντα - €0.00
  • Αρχική
  • Ιδέα & Φιλοσοφία
  • Παραγωγοί & Συνεργάτες
  • Κόστος Αποστολής / Τρόπος Πληρωμής
  • Blog
  • Επικοινωνία
plethora-theme
×
  • Όλα
  • Βιο Λαϊκή Αγορά
    • Βιολογικά Αυγά & Γαλακτοκομικά
    • Βιολογικά Λαχανικά
    • Βιολογικό Μέλι – Ταχίνι ΒΙΟ
    • Βιολογικά Οσπρια
    • Βιολογικό Ρύζι ΒΙΟ, άλευρα ΒΙΟ
    • Bιολογικά Φρούτα
    • ΠΡΩΙΝΟ και Παιδικές Τροφές ΒΙΟ
    • Σάλτσες ΒΙΟ ( Ντομάτας, Πιπεριάς)
  • Βιο προϊόντα
    • Superfoods
    • Ακατέργαστο Αλάτι, Ρόζ Αλάτι Ιμαλαΐων
    • Βιολογικά ‘Ελαια
    • Βιολογικό λάδι, βιολογικές ελαιές
    • Επαλλείματα BIO
    • Ροφήματα ΒΙΟ
    • Βιολογικά Αλευρα & Βιολογική Μαγιά
    • Βιολογικοι Σποροι και Καρποι
    • Βιολογική Ζάχαρη, Στέβια
    • Βιολογικό Μέλι – Ταχίνι ΒΙΟ
    • Ορεκτικά ΒΙΟ
    • Μπαχαρικά βιολογικά
    • Σπαθόλαδο ΒΙΟ
    • Βιοτροφές Πλούσιες σε Πρωτεΐνες
    • Βιολογικά Δημητριακά & Ρύζια
    • Βιολογικά Ζυμαρικά
    • Βιολογικά Tσάγια, Βιολογικά Βότανα
    • ‘Οσπρια βιολογικά
    • ΠΡΩΙΝΟ και Παιδικές Τροφές ΒΙΟ
    • Υποκατάστατα λευκής ζάχαρης
  • Παραδοσιακά
  • Φροντίδα & Υγιεινή
  • Πρ. δυσανεξίας
  • Για το σπίτι
  • Προσφορές

Κάρυ, κάνει καλό στην καρδιά, στον εγκέφαλο και στο ήπαρ.

Κάρυ, κάνει καλό στην καρδιά, στον εγκέφαλο και στο ήπαρ.
8 Απριλίου 2013Άρθρα


Το Κάρυ, κάνει καλό στην καρδιά, στον εγκέφαλο και στο ήπαρ. 

Ουσιαστικά το κάρυ δεν ένα μπαχαρικό, αλλά ένα μείγμα μπαχαρικών. Οι Βρετανοί άποικοι λέγεται ότι έδωσαν το όνομα αυτό στο μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιούσαν οι Ινδοί σε όλα σχεδόν τα φαγητά τους. Πρόκειται για μείγμα πολλών επιμέρους μπαχαρικών, τα οποία χρησιμοποιούνται σε διαφορετικές αναλογίες ανάλογα με τη χρήση δίνοντας τελικά χιλιάδες εκδοχές του μπαχαρικού που ονομάζουμε κάρυ. Τα συστατικά αυτά μπορεί στην Ινδία να φτάνουν μέχρι και τα σαράντα. Το κίτρινο χρώμα του το οφείλει στηνχρυσόριζα (κουρκουμά). Τα πιο σημαντικά συστατικά του είναι το τζίντζερ, το κάρδαμο, τοπιπέρι, το κύμινο, ο κόλιανδρος, η κανέλα, το γαρίφαλο, κ.α. Η αναλογία του πιπεριού καθορίζει και την κατηγορία στην οποία κατατάσσεται το κάρυ: απαλό, μέτριο και καυτερό. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε έτοιμα μείγματα κάρυ.

Η διατροφή που περιέχει κάρυ μπορεί να συντελέσει στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου, ενώ η κουρκουμίνη που υπάρχει σε αυτό, σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες. Η κουρκουμίνη αποτελεί εδώ και χρόνια αντικείμενο μελέτης για τις θεραπευτικές ιδιότητές της και μεταξύ άλλων δοκιμάζεται ως θεραπεία για την αρθρίτιδα και την άνοια.
Όπως αναφέρθηκε, σε πολλές κουζίνες της Ανατολής μαγειρεύουν σχεδόν τα πάντα με κάρυ. Στη Δύση, προτιμάται κυρίως στο ψάρι και το κρέας και φυσικά στο ρύζι. Για να φτιάξουμε δικό μας κάρυ, σοτάρουμε τα μπαχαρικά ολόκληρα και μετά τα πολτοποιούμε στο γουδί ή το μπλέντερ. Μην ψήνετε το κάρυ για πολύ ώρα, γιατί καίγεται γρήγορα και πικρίζει.

Το κάρυ, ασπίδα προστασίας έναντι της γήρανσης του εγκεφάλου
Νέα Υόρκη: Η διατροφή που περιέχει κάρυ, το γνωστό μπαχαρικό, μπορεί να συντελέσει στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου, σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε ηλικιωμένους Ασιάτες και δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology.
Η κουρκουμίνη, ουσία που περιέχεται στην κουρκούμη (όπως είναι επιστημονικά γνωστό το κάρυ), έχει πιθανές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Είναι γνωστό ότι οι μακροχρόνιοι χρήστες αντιφλεγμονωδών φαρμάκων έχουν μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης νόσου Αλτσχάιμερ, αν και οι παράγοντες αυτοί μπορεί να έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στο στομάχι, το ήπαρ και τους νεφρούς.
Αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η βιταμίνη Ε έχει διαπιστωθεί ότι προστατεύουν τους νευρώνες σε εργαστηριακά πειράματα που έγιναν, αλλά έχουν περιορισμένη επιτυχία στην καταπράυνση της γνωστικής εξασθένησης των ασθενών με ήπια έως μέτρια άνοια.
Ο Δρ Τζε-Πιν Νγκ του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης συνέκρινε τα σκορ στην κλίμακα MMSE για τρεις κατηγορίες τακτικής κατανάλωσης κάρυ σε 1.010 μη ανοιακούς Ασιάτες, ηλικίας 60-93 ετών το 2003.
Οι περισσότεροι συμμετέχοντες κατανάλωναν κάρυ τουλάχιστον περιστασιακά (μια φορά κάθε έξι μήνες), το 43% έτρωγε κάρυ τουλάχιστον συχνά ή πολύ συχνά (μεταξύ μηνιαίως και καθημερινώς) και το 16% δεν έτρωγε ποτέ ή σπάνια.
Αφού ελήφθησαν υπόψη παράγοντες που έχουν επίπτωση στο αποτέλεσμα της MMSE, διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που έτρωγαν κάρυ περιστασιακά και συχνά ή πολύ συχνά είχαν καλύτερα σκορ απ’ αυτούς που δεν έτρωγαν ποτέ ή σπάνια.
Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν την πρώτη επιδημιολογική απόδειξη που υποστηρίζει τον συσχετισμό μεταξύ κατανάλωσης κάρυ και γνωστικής επίδοσης.
Το κάρυ χρησιμοποιείται πολύ στην ασιατική κουζίνα και αξίζει να σημειωθεί ότι η συχνότητα της νόσου Αλτσχάιμερ μεταξύ των ηλικιωμένων Ασιατών είναι τέσσερις φορές μικρότερη από αυτή στις ΗΠΑ.

Κάρυ

Κάρυ για γερή καρδιά

Το μυστικό της δυνατής καρδιάς μπορεί να κρύβεται …στο ράφι με τα μπαχαρικά σας! Αυτό ισχυρίζονται καναδοί επιστήμονες οι οποίοι διαπίστωσαν πως το πικάντικο κάρυ διαθέτει τελικά εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες.
Σύμφωνα με την επιθεώρηση «Clinical Investigation», πειράματα των ειδικών του Γενικού Νοσοκομείου του Τορόντο σε ποντίκια έδειξαν πως ο κουρκουμάς που περιέχει το κάρυ ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα με αποτέλεσμα να επουλώνονται οι βλάβες που προκαλούνται από καρδιακά επεισόδια.

Το κάρυ κατείχε σημαντική θέση στην ασιατική ιατρική για αιώνες, λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης του.
Μέχρι στιγμής πάντως, οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες του καρυκεύματος. Εικάζουν όμως ότι σχετίζονται με τα γονίδια που προκαλούν τη διόγκωση και τον τραυματισμό των καρδιακών μυών.
Για τους λάτρεις των πικάντικων πιάτων ωστόσο οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή, καθώς οι ευεργετικές ιδιότητες του μπαχαρικού δεν πολλαπλασιάζονται ανάλογα με τις μερίδες που καταναλώνει κάποιος, επειδή, αν το πιάτο είναι πλούσιο σε λιπαρά, η βλάβη που προκαλείται από αυτά εξουδετερώνει τα οφέλη από το κάρυ.

Το κάρυ «προστατεύει» το συκώτι
Σύμφωνα με έρευνα, μια ουσία που περιέχεται στο κάρυ φαίνεται πως καθυστερεί τη βλάβη στο συκώτι η οποία οδηγεί τελικά σε κίρρωση.
Σε έρευνα που έκαναν Αυστριακοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση κουρκουμίνης από ποντικούς μείωνε τα είδη φλεγμονής που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο συκώτι.
Προηγούμενη έρευνα υπέδειξε ότι η κουρκουμίνη έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορεί ενδεχομένως να βοηθούν στην καταπολέμηση της νόσου.
Ορισμένες έρευνες υπέδειξαν ότι μπορεί να καταστείλει καρκινικούς όγκους και ότι άνθρωποι που καταναλώνουν πολύ κάρυ μπορεί ενδεχομένως να είναι λιγότερο ευάλωτοι στη νόσο.
Η ερευνητική ομάδα θέλησε να εξετάσει την ενδεχόμενη συμβολή της κουρκουμίνης στην καθυστέρηση της βλάβης που προκαλείται από προοδευτική φλεγμονώδη νόσο του ήπατος.
Οι βλάβες στο συκώτι μπορούν να οδηγήσουν σε κίρρωση του ήπατος. Ο επικεφαλής της έρευνας, Michael Trauner, από το Πανεπιστήμιο του Γκράτς στην Αυστρία, ανέλυσε δείγματα αίματος και ιστού ποντικών με χρόνια φλεγμονή ήπατος πριν και μετά την πρόσθεση κουρκουμίνης στη διατροφή τους, για 4 έως 8 εβδομάδες.
Ανακάλυψε ότι η διατροφή με κουρκουμίνη μείωσε σημαντικά το μπλοκάρισμα του χοληδόχου πόρου και τη βλάβη των ηπατικών κύτταρων έχοντας παρεμβληθεί στις οδούς χημικών σινιάλων που εμπλέκονται στη φλεγμονή.
Αν και η έρευνα ήταν σε πολύ αρχικό στάδιο, οι επιστήμονες δήλωσαν ότι φαίνεται πως η κουρκουμίνη στοχεύει αρκετά διαφορετικά μέρη της διαδικασίας φλεγμονής και θα μπορούσε να αποτελέσει υποσχόμενη αγωγή για το μέλλον.
Τα συγκέντρωσα από: www.heracles.gr
από: health.in.gr
από: www.vita.gr
και από: www.inews.gr
Πηγή:proionta-tis-fisis.blogspot.com
[wpsc_products product_id=’2222′]

Αφήστε το σχόλιό σας Cancel


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατηγορίες Θεμάτων

  • Αλεύρι από Δίκοκκο Σιτάρι (Τriticum dicoccum) (9)
  • Αλεύρι Μονόκοκκο (Triticum Monococcum) (1)
  • Άρθρα (157)
  • Όσπρια βιολογικά (5)
  • Παραγωγοί και συνεργάτες μας (9)
  • Προτάσεις (5)
  • Σπαθόλαδο (3)
  • Συνταγές (48)
  • Συνταγές για ψωμί (8)
  • Τι μας αρέσει (5)

Συνδεσμοι

  • COB
  • WWF
  • ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ
  • Καλλιστώ

Φιλοι

  • Atma studio yoga
  • Hehe Art
  • Yoga Dhara
  • Το Παραμικρό
  • Φωτογραφία. Lambros Kiriakou

logo

Η Συνύπαρξη είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων. Στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά τον μικρό παραγωγό και τον καταναλωτή που ψάχνει ποιοτικά βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα. Περισσότερα...

Γρηγόρης Χατζημιχαηλίδης, Marimar de Alava Polo

2310 219 208 / 6997 124 963

siniparxi@gmail.com

Η έδρα μας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

  • Κατάλογος Προϊόντων
    • Όλα
    • Προσφορές
    • Δωροκάρτες!
  • Λογαριασμός Πελάτη / Είσοδος
    • Ιστορικό Παραγγελιών
    • Επεξεργασία των στοιχείων μου
    • Η διεύθυνσή μου
  • Καλάθι Αγορών
  • Κόστος Αποστολής / Τρόπος Πληρωμής
  • Ιδέα και φιλοσοφία
  • Παραγωγοί και Συνεργάτες
  • Επικοινωνία
  • Όροι & Προϋποθέσεις χρήσης
  • Διατροφικά μυστικά για την ανανέωση μας Σεπ 23

    Ο κλινικός διατροφολόγος κ. Στέλιος Λιναρδάκης αναλαμβάνει να μας μυήσει...

  • Σταφύλι: Τα οφέλη για την υγεία Σεπ 1

    Της Βασιλικής Κουτσοκώστα Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού....

  • Πένες φούρνου με κρέμα αρακά Μάι 7

    Πένες φούρνου με κρέμα αρακά Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε πένες...

  • Συνταγές με Πολέντα Δεκ 2

    Ψητή πολέντα με τυρί και ντομάτα

  • Γλυκιές Συνταγές με Κολοκύθα Οκτ 14

    Μπράουνις με κολοκύθα Υλικά: 1 1/2 φλ. (360 γρ). πουρές...

Copyright ©2017 all rights reserved. Cookies Policy
Designed by Stelemoza Team
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε Cookies για διάφορες λειτουργίες της ιστοσελίδας. Επιλέξτε τις κατηγορίες που επιθυμείτε και αποθηκεύστε την επιλογή σας.
Απαραίτητα για την σωστή λειτουργία Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Δείτε τις επιλογές σας
{title} {title} {title}