Φακές με Φαγόπυρο
Το φαγόπυρο είναι πολύ καλή πηγή μαγγανίου, μαγνησίου, ασβεστίου, σιδήρου, φώσφορου και φυτικών ινών. Περιέχει σημαντικά φλαβονοειδή, καθώς και όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, μαζί με λυσίνη και τρυπτοφάνη, που αυξάνουν την ποιότητα της πρωτεΐνης του. Επίσης διαθέτει ικανοποιητικές ποσότητες από βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Ε, & Κ.
Σας προτείνουμε μία απλή συνταγή,
Υλικά:
1 φλυτζάνι φακές μεγάλες
1/2 φλυτζάνι σπόρο φαγόπυρου βιολογικό
2 βιολογικά καρότα κομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο βιολογικό
αλάτι & πιπέρι
ελαιόλαδο
1 βιολογικό κύβο λαχανικών
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
μερικά ψιλοκομμένα μανιτάρια
μερικά κλωναράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Αφήνουμε τις φακές σε μπόλικο νερό για μερικές ώρες για να φουσκώσουν. Μετά τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό, και τις βράζουμε για περίπου 20 λεπτά (ξαφρίζουμε όταν χρειάζεται). Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και το 1/2 φλυτζάνι σπόρο φαγόπυρου βιολογικό, συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για περίπου 5 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας καλά. Αν προτιμάτε μπορείτε το ελαιόλαδο να το βάλετε το τέλος για να μην βράσει.