Ριζότο με “κινόα” και μανιτάρια.
2 Σεπτεμβρίου 2013Συνταγές
1 φλ.τσ. βιολογικό κινόα
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά ή μπράουν
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά ή μπράουν
3/4 φλ.τσ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο λυωμένη
3/4 φλ.τσ. λευκό κρασί
4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1/2 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 σκ. σκόρδο λυωμένη
3/4 φλ.τσ. λευκό κρασί
4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1/2 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε 1/2 φλ.τσ. χλιαρό νερό για 30′. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το κινόα (βιολογικό κατά προτίμηση) με 2 φλ.τσ. νερό αλατισμένο να πάρει βράση, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε περίπου 15′ μέχρι να απορροφήσει το νερό και να γίνει διάφανο.
Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο και μαραίνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 3′-4′. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, φρέσκα και αποξηραμένα και σωτάρουμε για 5′-6′ σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει λίγα λεπτά και να πήξει σαν σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το σκόρδο και το βρασμένο κινόα. Ρίχνουμε 3 κ.σ παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως, με παρμεζάνα από πάνω.
Καλή όρεξη!
[wpsc_products product_id=’4398′]