Σπανάκι με φαγόπυρο
Ένα διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψουμε το σπανάκι είναι με βιολογικό φαγόπυρο. Γίνεται πολύ νόστιμο και είναι ιδανικό και για την περίοδο της νηστείας. Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με πλιγούρι αντί για φαγόπυρο.
Υλικά:
1 κιλό σπανάκι
1/2 κούπα βιολογικό φαγόπυρο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
3 κλωναράκια μαϊντανό
2 ντομάτες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
2 κούπες νερό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματίζουμε για 10 λεπτά περίπου το σπανάκι. Το στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε με νερό. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τρίβουμε με τον τρίφτη τις ντομάτες. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το σπανάκι, το κρεμμυδάκι, την σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ ντομάτα, το σπανάκι, το φαγόπυρο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι.
Σερβίρουμε με φρέσκο χυμό λεμονιού.
Μερίδες: 6 Θερμίδες/Μερίδα: 230 Θερμίδες
Παρακαλω, μπορειτε να μου πειτε αν το φαγοπυρο ειναι καταλληλο για διαβιτικους;
Σχετικά με την ερώτηση σας, το φαγόπυρο, λόγω του ότι είναι πλούσιο σε φυτική ίνα, και σύνθετους υδατάνθρακες, κάνει καλό σε άτομα με υψηλή χοληστερόλη, αφού συμβάλλει στη μείωση της, και μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της ινσουλίνης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα και από άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, αφού σταθεροποιεί τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.Επίσης το φαγόπυρο δεν περιέχει γλουτένη, έτσι θεωρείται κατάλληλη τροφή για όσους έχουν δυσανεξία σε αυτή (Κοιλιοκάκη).
Για οτιδήποτε θέλετε να ενημερωθείτε επιπλέον,επικοινωνήστε μαζί μας.