0 προϊόντα - €0.00
  • Αρχική
  • Ιδέα & Φιλοσοφία
  • Παραγωγοί & Συνεργάτες
  • Κόστος Αποστολής
  • Blog
  • Επικοινωνία
plethora-theme
×
  • Όλα
  • Βιο Λαϊκή Αγορά
    • Βιολογικά Αυγά & Γαλακτοκομικά
    • Βιολογικά Λαχανικά
    • Βιολογικό Μέλι – Ταχίνι ΒΙΟ
    • Βιολογικά Οσπρια
    • Βιολογικό Ρύζι ΒΙΟ, άλευρα ΒΙΟ
    • Bιολογικά Φρούτα
    • ΠΡΩΙΝΟ και Παιδικές Τροφές ΒΙΟ
    • Σάλτσες ΒΙΟ ( Ντομάτας, Πιπεριάς)
  • Βιο προϊόντα
    • Superfoods
    • Ακατέργαστο Αλάτι, Ρόζ Αλάτι Ιμαλαΐων
    • Βιολογικά ‘Ελαια
    • Βιολογικό λάδι, βιολογικές ελαιές
    • Επαλλείματα BIO
    • Ροφήματα ΒΙΟ
    • Βιολογικά Αλευρα & Βιολογική Μαγιά
    • Βιολογικοι Σποροι και Καρποι
    • Βιολογική Ζάχαρη, Στέβια
    • Βιολογικό Μέλι – Ταχίνι ΒΙΟ
    • Ορεκτικά ΒΙΟ
    • Μπαχαρικά βιολογικά
    • Σπαθόλαδο ΒΙΟ
    • Βιοτροφές Πλούσιες σε Πρωτεΐνες
    • Βιολογικά Δημητριακά & Ρύζια
    • Βιολογικά Ζυμαρικά
    • Βιολογικά Tσάγια, Βιολογικά Βότανα
    • ‘Οσπρια βιολογικά
    • ΠΡΩΙΝΟ και Παιδικές Τροφές ΒΙΟ
    • Υποκατάστατα λευκής ζάχαρης
  • Παραδοσιακά
  • Φροντίδα & Υγιεινή
  • Πρ. δυσανεξίας
  • Για το σπίτι
  • Προσφορές

Συνταγές με καλαμποκάλευρο

25 Ιαν 2014ΆρθραΣυνταγές

pan-de-maiz-pasasΓλυκό με Καλαμποκάλευρο και Σταφίδες

Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σταφίδες μαύρες αλευρωμένες
Το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 μπέικιν πάουντερ
1 κούπα λάδι
1 ποτήρι νερό
10 γεμάτες κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο (κατά προτίμηση βιολογικό)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε μία λεκάνη το νερό, τη ζάχαρη, το λάδι, την κανέλα και ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη.Προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκάλι, το μπέικιν πάουντερ, το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε για να γίνει ένα ρευστό μείγμα περίπου σαν το μείγμα ενός κέικ.
Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε ελαφρά .
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί Νο 28 και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το μείγμα.
Πηγή: lopis-place.blogspot.gr/2013/03/blog-post_27.html

images (1)Κέικ αλμυρό με καλαμποκάλευρο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κούπες καλαμποκάλευρο (κατά προτίμηση βιολογικό)
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (αν θέλετε χωρίς γλουτένη)
  • 3 αυγά χτυπημένα καλά
  • 1 κούπα τριμμένη φέτα (κομμάτια)
  • 1 κούπα γιαούρτι (κεσεδάκι)
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 φακ. μπέικιν πάουντερ
  • Αν θέλουμε κομματάκια  πιπεριές ψιλοκομμένες

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπωλ βάζουμε τα χτυπημένα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υλικά στο τέλος τα άλευρα.
  2. Βάζουμε το χυλό σε μία φόρμα κατα προτίμηση μακρόστενη για να κόβεται όμορφη η φέτα και να δίνει εμφάνιση στο πιάτο.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά. Μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: www.sintagespareas.gr/sintages/keik-almiro-kitrino-san-ilios.html

[wpsc_products product_id=’2740′]

Αφήστε το σχόλιό σας Cancel


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατηγορίες Θεμάτων

  • Αλεύρι από Δίκοκκο Σιτάρι (Τriticum dicoccum) (9)
  • Αλεύρι Μονόκοκκο (Triticum Monococcum) (1)
  • Άρθρα (156)
  • Όσπρια βιολογικά (5)
  • Παραγωγοί και συνεργάτες μας (9)
  • Προτάσεις (5)
  • Σπαθόλαδο (3)
  • Συνταγές (48)
  • Συνταγές για ψωμί (8)
  • Τι μας αρέσει (5)

Συνδεσμοι

  • COB
  • WWF
  • ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ
  • Καλλιστώ

Φιλοι

  • Atma studio yoga
  • Hehe Art
  • Yoga Dhara
  • Το Παραμικρό
  • Φωτογραφία. Lambros Kiriakou

logo

Η Συνύπαρξη είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων. Στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά τον μικρό παραγωγό και τον καταναλωτή που ψάχνει ποιοτικά βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα. Περισσότερα...

Γρηγόρης Χατζημιχαηλίδης, Marimar de Alava Polo

2310 219 208 / 6997 124 963

siniparxi@gmail.com

Η έδρα μας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

  • Κατάλογος Προϊόντων
    • Όλα
    • Προσφορές
    • Δωροκάρτες!
  • Λογαριασμός Πελάτη / Είσοδος
    • Ιστορικό Παραγγελιών
    • Επεξεργασία των στοιχείων μου
    • Η διεύθυνσή μου
  • Καλάθι Αγορών
  • Κόστος Αποστολής
  • Ιδέα και φιλοσοφία
  • Παραγωγοί και Συνεργάτες
  • Επικοινωνία
  • Όροι & Προϋποθέσεις χρήσης
  • Σταφύλι: Τα οφέλη για την υγεία Σεπ 18

    Της Βασιλικής Κουτσοκώστα Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού....

  • Πένες φούρνου με κρέμα αρακά Μαΐ 7

    Πένες φούρνου με κρέμα αρακά Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε πένες...

  • Συνταγές με Πολέντα Δεκ 2

    Ψητή πολέντα με τυρί και ντομάτα

  • Γλυκιές Συνταγές με Κολοκύθα Οκτ 14

    Μπράουνις με κολοκύθα Υλικά: 1 1/2 φλ. (360 γρ). πουρές...

  • Φτιάξτε μια απολαυστική βιολογική βυσσινάδα Ιούλ 8

    Υλικά 3 ½ κιλά ώριμα βύσσινα βιολογικά 2 κιλά καστανή...

Copyright ©2017 all rights reserved. Cookies Policy
Designed by Stelemoza Team