Σαλάτα με παντζάρι και πορτοκάλι
Σαλάτα με παντζάρι και πορτοκάλι
Τελευταία δοκιμάσαμε δύο νόστιμες και εύκολες συνταγές με παντζάρι και πορτοκάλι.
Τελείες για αυτή την εποχή!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 παντζάρια βρασμένα
- 2 πορτοκάλια
- Χυμό από μισό πορτοκάλι
- μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λίγο άνηθο
- 1 κ.γ. μέλι
- 1/2 κ.γ. ξύδι
- 1 κ.σ. λάδι
- καρύδια
Πώς το κάνουμε:
- Κόβουμε σε φέτες τα 2 πορτοκάλια και τα 2 παντζάρια και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
- Από πάνω ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και άνηθο.
- Σε ένα ποτηράκι βάζουμε το λάδι, το μέλι το ξύδι και το χυμό από το μισό πορτοκάλι και χτυπάμε με το μιξεράκι του καφέ, ή με το χέρι.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και απολαμβάνουμε.
- Προσθέτουμε τα καρύδια.
Πηγή: www.sintagespareas.gr/sintages/droseri-salata-me-pantzari-kai-portokali.html#ixzz2qNZr8mgO
Σαλάτα με παντζάρια, πορτοκάλι και φέτα
Υλικά
3 μεγάλα ή 4 μικρά παντζάρια ψημένα ή βρασμένα
150 γρ. πράσινα σαλατικά (σπανάκι, ρόκα)
2 πορτοκάλια σε φετάκια χωρίς μεμβράνες
3/4 φλ. τσ. φέτα θρυμματισμένη σε μεγάλα κομμάτια
1/3 φλ.τσ. χοντροσπασμένη ή κομμένη στη μέση καρυδόψιχα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1 σκ.σκόρδο λιωμένη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τους βολβούς των παντζαριών, τους τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τους ψήνουμε στο φούρνο (μπορούμε και να τα βράσουμε αλλά ψητά γίνονται πιο νόστιμα). Όταν μισοκρυώσουν τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ χτυπώντας καλά τα υλικά. Σε απλωτή σαλατιέρα χοντρό κόβουμε τα πράσινα σαλατικά και τα ανακατεύουμε με λίγη βινεγκρέτ. Απλώνουμε επάνω τις φέτες των παντζαριών, τα κρεμμυδάκια, το πορτοκάλι, τη φέτα, τα καρύδια και το δυόσμο. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ. ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΙΟ ΣΥΧΝΑ
Χαιρόμαστε πολύ που σας άρεσε 🙂
Θα το έχουμε υπόψη μας και θα προσπαθήσουμε να στέλνουμε κάποιες συνταγές πιο συχνά…