Συνταγές με Βιολογικό Φιδέ
Σούπα φιδέ
1½ λίτρο ζωμό από κρέας
3 ντομάτες
2 κρεμμύδια
1 νυχάκι σκόρδο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ φλιτζανιού λάδι
αλάτι
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε στα γρήγορα το φιδέ.
Τον βγάζετε και τον ακουμπάτε σε χαρτί της κουζίνας να στραγγίσει.
Ρίχνετε στο τηγάνι τη σάλτσα και την αφήνετε να βράσει μέχρι να πιει το ζουμί.
Προσθέτετε το φιδέ, το ζωμό κρέατος, το μαϊντανό, αλατίζετε και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να κρατάει λίγο ο φιδές.
Αποσύρετε τη σούπα από τη φωτιά, την αφήνετε να σταθεί λίγο, τη ρίχνετε σε σουπιέρα και τη σερβίρετε ζεστή.
Ρύζι με φιδέ και λαχανικά
Υλικά (κατά προτίμηση βιολογικά)
- 4 κούπες τσαγιού νερό
- 2 κούπες τσαγιού ρύζι τύπου Bali
- 1 – 2 μπαλίτσες φιδέ (κατά προτίμηση βιολογικό)
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 καρότο
- αλάτι
- λάδι
Πώς το κάνουμε:
- Χτυπάτε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο στο multi και το αφήνετε.
- Βάζετε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται προσθέστε το φιδέ τριμμένο.
- Μόλις ροδίσει λίγο ο φιδές (προσέξτε το γιατί αρπάζει γρήγορα) ρίχνετε μέσα το ρύζι και ανακατεύετε.
- Ρίχνετε μέσα τα λαχανικά από το multi και ανακατεύετε ξανά.
- Τέλος ρίχνετε το νερό και το αλάτι (στην φάση αυτή μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κύβο λαχανικών)
- Αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθεί το νερό.
http://www.sintagespareas.gr/
Φιδές με καπνιστό σολομό σε σάλτσα ντομάτας και μυρωδικών
Υλικά (κατά προτίμηση βιολογικά)
180 γρ. καπνιστός σολομός κομμένος σε λεπτές φέτες
250 γρ. φιδές (κατά προτίμηση βιολογικό)
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 κουταλιά ελαιόλαδο
2 φορές από 1/4 φλιτζάνι ντομάτες κομμένες (2 μέτριες)
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
3 κουταλιές κάπαρη μεγάλη στραγγισμένη
1,5 κουταλάκι άνηθο ξηρό
1,5 κουταλάκι βασιλικός ξηρός
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα φρέσκο τριμμένο
μαϊντανός ξηρός (προαιρετικός)
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τον καπνιστό σολομό σε λωρίδες πλάτους 1,5 εκ. και τον βάζουμε στην άκρη.
2. Βράζουμε το ζυμαρικό.
3. Στο μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, ώσπου μόλις να ροδίσει. Προσθέτουμε τις τομάτες, το κρασί, την κάπαρη, το άνηθο και το βασιλικό. Βράζουμε ανακατεύοντας τακτικά.
4. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Το ανακατεύουμε με το μείγμα ντομάτας. Προσθέτουμε τον καπνιστό σολομό και το τυρί και ανακατεύουμε απαλά. Γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες τομάτες και το μαϊντανό, αν θέλουμε.
http://www.yumyum.gr/
[wpsc_products product_id=’5855′]