Ψωμί χωρίς μαγιά
Προζύμι για παρασκευή ψωμιού χωρίς μαγιά με απαλή αρωματική γεύση.
Συστατικά:
1 φακελάκι ΨΩΜΊ ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΙΆ BIO Vegan.
550 γρ. βιολογικό αλεύρι.
1 κουταλάκι του τσαγιού αλάτι.
450 ml νερό.
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το περιεχόμενο του φακέλου με 330ml ζεστό νερό σε ένα στενό, ψηλό δοχείο. Προσθέστε 300 γρ. βιολογικό αλεύρι, ανακατέψτε καλά και σκεπάστε το δοχείο. Τοποθετήστε το για περίπου 5-8 ώρες σε ένα ζεστό σημείο (30-35°C). Στη συνέχεια προσθέστε ανακατεύοντας 150 ml ζεστό νερό και ακόμα 150 γρ. βιολογικό αλεύρι. Σκεπάστε το δοχείο και τοποθετήστε το για περίπου 5-8 ώρες σε ένα ζεστό σημείο (30-35°C). Η ζύμη θα πρέπει τώρα να έχει το διπλάσιο όγκο. Προσθέστε 100 γρ. βιολογικό αλεύρι και 1-2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και ζυμώστε καλά. Τοποθετήστε την ζύμη σε φόρμα που έχετε αλείψει με λάδι ή βούτυρο, σκεπάστε τη και αφήστε τη να φουσκώσει για 2 ώρες σε ένα ζεστό σημείο (30-35°C). Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μαζί με ένα μπολάκι νερό, για 50 λεπτά. Βγάλτε το ψωμί και αφήστε το να κρυώσει.
Συστατικά: Άμυλο αραβοσίτου*, προζύμι.
*Ελεγχόμενης βιολογικής καλλιέργειας.