Ρεβιθοσαλάτα
Συνταγή για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 60 λεπτά
Θα χρειαστούμε
2 κούπες βιολογικά ρεβίθια
1 μεσαίο βιολογικό ξερό κρεμμύδι
2 βιολογικά φρέσκα κρεμμυδάκια
4 βιολογικά αυγά
4 κ. σ. βιολογική κάππαρη
Βιολογικό ελαιόλαδο
Ξερή βιολογική ρίγανη
Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Χοντρό αλάτι (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό για να μουλιάσουν (δεν χρειάζεται σόδα). Την επόμενη μέρα βράζουμε τα ρεβίθια στη χύτρα για 1 ώρα. Παράλληλα, βράζουμε τα αυγά και κόβουμε τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Όταν βράσουν τα ρεβίθια τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κομμένα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια και την κάππαρη. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε τα αυγά σε 4 κομμάτια το καθένα και τα τοποθετούμε από πάνω. Ρίχνουμε πάνω από τα αυγά λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι. Μπορούμε να παραλείψουμε το αλάτι λόγω της κάπαρης.
Τρώγεται ζεστή και κρύα. Ιδανική για το καλοκαίρι.
Συμβουλές και μικρά μυστικά
1. Διατηρείται στο ψυγείο για λίγες μέρες.
Πηγή,
www.viologika.gr/syntages/salates