Πεντανόστιμα μπιφτέκια ρυζιού και λαχανικών
Μία πολύ νόστιμη πρόταση για μικροί και μεγάλοι!!
Υλικά:
1/2φλ ρύζι
1/2 φλ αρακάς
1/2 φλ καλαμπόκι
1/2φλ μανιτάρια
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδα
1 κολοκύθι τριμμένο
2 καρότα
150γρ φρυγανιά τριμμένη
2 όχι πολύ ώριμες ντομάτες
5 κσ ελαιόλαδο
δυόσμος
μαΐντανός
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζω το ρύζι μαζί με τον αρακά και το καλαμπόκι. Πολτομποιώ στο μπλέντερ : τα καρότα, το κρεμμύδι, τα σκόρδα,τις ντομάτες, τα μανιτάρια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Τρίβω το κολοκύθι στον τρίφτη και το σουρώνω να φύγουν τα υγρά του. Ανακατεύω σε ένα μπολ όλα τα πολτοποιημένα υλικά μαζί με τα βρασμένα (αφού έχουν κρυώσει λίγο), το κολοκύθι και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτω την τριμμένη φρυγανιά. Σκεπάζω το μείγμα και το βάζω για δύο περίπου ώρες (ή και όλη νύχτα) στο ψυγείο. Πλάθω τα μπιφτέκια μου και τα αραδιάζω σε λαδόκολα ή φόρμα σιλικόνης, ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα βγάλτε το ταψάκι από τον φούρνο και αφήστε τα πέντε λεπτάκια να σταθούν. Απολαύστε τα!!!