ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΖΕΑ, ΠΑΝΣΕΤΑ, ΠΕΠΟΝΙ
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΖΕΑ, ΠΑΝΣΕΤΑ, ΠΕΠΟΝΙ
Υλικά:
- 60 γρ. πανσέτα
- 200 γρ.κοχυλάκι από δίκοκκο σιτάρι ή πένες από δίκοκκο σιτάρι
- Αλάτι κατά βούληση
- 50 ml. ελαιόλαδο
- 2,5 κ.σ. λευκό ξίδι
- 200 γρ. βιολογικό πεπόνι κομμένο σε κυβάκια
- 1/4 ματσάκι βιολογικό δυόσμο μόνο τα φυλλαράκια
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο βιο ψιλοκομμένο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 30 γρ. κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και βάζουμε την πανσέτα.Ψήνουμε στο φούρνο την πανσέτα μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και να γίνει τραγανή,περίπου 20 λεπτά. Βγάζουμε την πανσέτα απο το φούρνο,αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε την πανσέτα σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας 5 με 6 λεπτά (είτε κοχυλάκι από δίκοκκο σιτάρι, είτε πένες από δίκοκκο σιτάρι).Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπόλ αναμιγνύουμε το ξίδι με το λάδι. Προσθέτουμε τη μισή πανσέτα, τα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι,το μισό δυόσμο,το πεπόνι και το κρεμμυδάκι.Ανακατεύουμε καλά όλα μας τα υλικά και μεταφέρουμε τη σαλάτα μας σε ένα μπόλ. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη πανσέτα, τον υπόλοιπο δυόσμο και το θρυμματισμένο τυρί.
Καλή σας όρεξη!