Μαύροι Γίγαντες Βιολογικοί με Μπακαλιάρος
Μαύροι Γίγαντες Βιολογικοί με Μπακαλιάρο
ΥΛΙΚΑ
- 1000 gr. μπακαλιάρο
- μαύρα φασόλια γίγαντες βιολογικοί
- 2 κρεμμύδια ξερά*
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια*
- 1 πράσο*
- 2 σκελίδες σκόρδο*
- 2 πιπεριές Φλωρίνης*
- 1 ματσάκι άνηθο*
- 200 ml. χυμό ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες μαύρες
- ¼ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
*κατά προτίμηση βιολογικά
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Οι γίγαντες
Βάζουμε να μουσκέψουν τα φασόλια σε χλιαρό νερό, μία μέτρια κουταλιά αλάτι για 8 ώρες ή όλο το βράδυ. - Ο μπακαλιάρος
Κόβουμε το φιλέτο του μπακαλιάρου σε μερίδες.
Αν δεν είναι ξαρμυρισμένος, πρέπει να ξαρμυρίσει σε άφθονο κρύο νερό.
Θα το ξαρμυρίσουμε για 1 ολόκληρη ημέρα, αλλάζοντας το νερό κάθε 3 ώρες.
Κατόπιν τον βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά. - Το μαγείρεμα
Βάζουμε τους γίγαντες σε μια κατσαρόλα με άφθονο ζεστό νερό και τους βράζουμε μέχρι να χυλώσουν και να μαλακώσουν, αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.
Μόλις βράσουν και μαλακώσουν, χύνουμε το νερό που έχει μείνει.
Κόβουμε τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια. - Σοτάρουμε τα λαχανικά με ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3-4 λεπτά, προσθέτουμε τους γίγαντες, αλάτι και πιπέρι.
Σοτάρουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο τα φιλέτα του μπακαλιάρου, τα οποία έχουμε στεγνώσει.
Σε ένα ταψί απλώνουμε τους μαύρους βιολογικούς γίγαντες με τα λαχανικά, ρίχνουμε τις βιολογικές σταφίδες και ακουμπάμε πάνω τα φιλέτα του μπακαλιάρου. - Ανακατεύουμε την ντομάτα, με 2 ποτήρια ζεστό νερό τους και με την ζάχαρη, περιχύνουμε το φαγητό.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Ψήνουμε στους 180° C Κελσίου μέχρι να δέσει η σάλτσα και να χυλώσουν, περίπου 1 ώρα.Καλή ‘Όρεξη!
Πηγή: www.funkycook.gr
Δες επίσης την συνταγή,
Μαύροι Γίγαντες βιολογικοί στο Φούρνο