Τρουφάκια και Σοκολατάκια με Ξηρούς Καρπούς
Τρουφάκια και Σοκολατάκια με Ξηρούς Καρπούς
Μία απλή συνταγή με ξηρούς καρπούς για μικρούς και μεγάλους ☀☼
Συστατικά
- 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 γρ. Βιτάμ Κλασικό
- 360 ml Κρέμα γάλακτος 35%
- 100 γρ. τρούφα σοκολάτας και
- 150 γρ. καβουρδισμένοι ξηροί καρποί*
- χονδροαλεσμένοι της αρεσκείας σας
- αμύγδαλα*, φουντούκια*
Πώς να το φτιάξετε
- Σε μπεν μαρί βάζουμε το Βιτάμ, την κρέμα γάλακτος και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα λιώνουμε σε χαμηλή προς δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ, αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε το λικέρ, ενώ ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- Σκεπάζουμε το μείγμα της σοκολάτας με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά και να γίνει σφιχτό.
- Βάζουμε σε 2 χωριστά πιάτα την τρούφα και τους ξηρούς καρπούς. Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού παίρνουμε ορισμένη ποσότητα από το σφιχτό και κρύο μείγμα και φτιάχνουμε μικρούς βόλους.
- Κάθε σοκολατάκι το περνάμε από την τρούφα ή τους ξηρούς καρπούς* και το τοποθετούμε στα ειδικά χαρτάκια.
Πηγή: cooktime.gr