Κοχυλάκια Ολικής με Ελιές και Αντζούγιες
Κοχυλάκια Ολικής με Ελιές και Αντζούγιες
Είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή μα συνάμα πολύ λαχταριστή αυτή που προτείνουμε με τα Κοχυλάκια Ολικής από Δίκοκκο Σιτάρι.
Το γιαούρτι στο τέλος κάνει την διαφορά!
Υλικά
- 500 gr. Κοχυλάκια ολικής από Δίκοκκο Σιτάρι
- 10 μαύρες ελιές
- 6 φιλέτα αντζούγιας
- 1 πράσινη πιπεριά βιο
- 1 κρεμμύδι βιο
- 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ βιο
- 3-4 κλωναράκια μαϊντανό βιο
- 2 κλωναράκια μάραθο φρέσκο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι (κατά προτίμηση Ακατέργαστο Θαλασσινό αλάτι)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Επιπλέον θα χρειαστείτε
- 250 gr. γιαούρτι βιο
- 1 σκελίδα σκόρδο βιο
- Κόκκινο πιπέρι
- 2 αγγουράκια τουρσί
Οδηγίες
- Βράζουμε τα * κοχυλάκια ολικής από Δίκοκκο Σιτάρι, al dente και τα διατηρούμε ζεστά.
Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά. - Στο multi πολτοποιούμε τις αντζούγιες και τις ελιές, από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. - Σ’ ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε την πιπεριά και τον πολτό αντζούγια-ελιάς.
Σοτάρουμε για 1′ λεπτό, προσθέτουμε τον πελτέ και το νερό από τα ζυμαρικά.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. - Λίγο πριν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον μάραθο και τα * κοχυλάκια ολικής από Δίκοκκο Σιτάρι.
Ανακατεύουμε σιγά – σιγά.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το οποίο πολτοποιούμε, αφού αφαιρέσουμε το πράσινο φύτρο.
Προσθέτουμε σε κάθε πιάτο μία κουταλιά από το γιαούρτι, μερικές φέτες από αγγουράκια τουρσί και κόκκινο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή: H συνταγή είναι προσαρμοσμένη από παρόμοια συνταγή στο http://www.funkycook.gr/
Ιστολόγιο που αγαπάμε ιδιαίτερα.