Σαλάτα με Ρόκα, Κοτόπουλο και Βιολογικές Φράουλες
Σαλάτα με Ρόκα, Κοτόπουλο και Βιολογικές Φράουλες
Μία ελαφριά ανοιξιάτικη σαλάτα, με τις φράουλες σε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Υλικά
- 1 ματσάκι ρόκα βιολογική
- 200 gr. φιλέτο κοτόπουλο
- 6 φράουλες βιολογικές ώριμες και σφιχτές
- 10 φέτες αγγούρι βιολογικό
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Μαντζουράνα
- Εστραγκόν
Οδηγίες
- Πασπαλίζουμε το φιλέτο κοτόπουλου με αλάτι, πιπέρι, την μαντζουράνα και το εστραγκόν, το ψήνουμε είτε σε αντικολλητικό τηγάνι είτε στο γκρίλ και το κόβουμε σε λεπτά κομμάτια.
- Κόβουμε το αγγούρι,κατά προτίμηση βιολογικό, σε λεπτές φέτες και το αλατίζουμε.
Διαλέγουμε ένα ματσακι φρέσκιας ρόκας με ωραία και τρυφερά φύλλα.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα της ρόκας. - Τα κόβουμε με το χέρι σε πιο μικρά κομμάτια και τοποθετούμε σε πλατιά σαλατιέρα, προσθέτουμε τις βιολογικές φράουλες κομμένες στα τέσσερα, το κοτόπουλο, το αγγούρι.
- Το Ντρέσινγκ
Στο σέικερ η σε μπλέντερ χτυπάμε το ξύδι, το ελαιόλαδο και την ζάχαρη μέχρι να πάρουν κρεμώδη μορφή.
Αφήνουμε 2 λεπτά να σταθεί.Περιχύνουμε την σαλάτα και σερβίρουμε.
Πηγή: http://www.funkycook.gr/
Διάβασε περισσότερα,