0 προϊόντα - €0.00
  • Αρχική
  • Ιδέα & Φιλοσοφία
  • Παραγωγοί & Συνεργάτες
  • Κόστος Αποστολής
  • Blog
  • Επικοινωνία
plethora-theme
×
  • Όλα
  • Βιο Λαϊκή Αγορά
    • Βιολογικά Αυγά & Γαλακτοκομικά
    • Βιολογικά Λαχανικά
    • Βιολογικό Μέλι – Ταχίνι ΒΙΟ
    • Βιολογικά Οσπρια
    • Βιολογικό Ρύζι ΒΙΟ, άλευρα ΒΙΟ
    • Bιολογικά Φρούτα
    • ΠΡΩΙΝΟ και Παιδικές Τροφές ΒΙΟ
    • Σάλτσες ΒΙΟ ( Ντομάτας, Πιπεριάς)
  • Βιο προϊόντα
    • Superfoods
    • Ακατέργαστο Αλάτι, Ρόζ Αλάτι Ιμαλαΐων
    • Βιολογικά ‘Ελαια
    • Βιολογικό λάδι, βιολογικές ελαιές
    • Επαλλείματα BIO
    • Ροφήματα ΒΙΟ
    • Βιολογικά Αλευρα & Βιολογική Μαγιά
    • Βιολογικοι Σποροι και Καρποι
    • Βιολογική Ζάχαρη, Στέβια
    • Βιολογικό Μέλι – Ταχίνι ΒΙΟ
    • Ορεκτικά ΒΙΟ
    • Μπαχαρικά βιολογικά
    • Σπαθόλαδο ΒΙΟ
    • Βιοτροφές Πλούσιες σε Πρωτεΐνες
    • Βιολογικά Δημητριακά & Ρύζια
    • Βιολογικά Ζυμαρικά
    • Βιολογικά Tσάγια, Βιολογικά Βότανα
    • ‘Οσπρια βιολογικά
    • ΠΡΩΙΝΟ και Παιδικές Τροφές ΒΙΟ
    • Υποκατάστατα λευκής ζάχαρης
  • Παραδοσιακά
  • Φροντίδα & Υγιεινή
  • Πρ. δυσανεξίας
  • Για το σπίτι
  • Προσφορές

Φύκια, Κινόα και ‘Οσπρια. Eναλλακτικές Πηγές Πρωτεΐνης

Φύκια, Κινόα και ‘Οσπρια. Eναλλακτικές Πηγές Πρωτεΐνης
20 Οκτώβριος 2015Άρθρα

 

 

Σύμφωνα με την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο στις 12 Ιουλίου από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Τροφίμων (IFT) με τίτλο «Επιστήμη και Καινοτομία», τα φύκια έχουν αρχίσει να αποτελούν την επόμενη καινούρια εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης, την οποία οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν ως συστατικό σε κρακεράκια, σνακ, δημητριακά και ψωμί.

Τα φύκια, η κινόα και τα όσπρια θεωρούνται από ορισμένους τεχνολόγους τροφίμων ως οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνης καθώς και αποτελεσματικές εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση κρέατος, τα απόβλητα τροφίμων και ζωοτροφών και να τραφεί ο ολοένα αυξανόμενος πληθυσμός του πλανήτη.

fikia

Τα φύκια είναι μια καινούρια χορτοφαγική πηγή πρωτεΐνης συγκρίσιμη με τις υπάρχουσες, όπως το ρύζι και η σόγια, σύμφωνα με τη Beata Klamczynska η οποία ηγείται της εφαρμογής τεχνολογιών τροφίμων στην εταιρεία Solazyme. Περιέχουν 63% πρωτεΐνες, 15% φυτικές ίνες, 11% λιπίδια, 4% υδατάνθρακες, 4% ιχνοστοιχεία και 3% υγρασία, είναι εύπεπτα και θεωρούνται ωφέλιμα για την καρδιά. Βρίσκονται στη λίστα συστατικών ορισμένων ροφημάτων πρωτεΐνης, στα κρακεράκια ή τις μπάρες, τα δημητριακά, τις σάλτσες και τα ψωμιά.

Η Beata Klamczynska αναφέρει τα εξής: «Είναι άραγε οι καταναλωτές έτοιμοι να δεχτούν τα φύκια ως συστατικό στα τρόφιμα; Βεβαίως, και μάλιστα είναι ενθουσιασμένοι. Όσο περισσότερες πληροφορίες μαθαίνουν γι’ αυτά, τόσο πιο πολύ ενθουσιάζονται. Λίγες μόνο γνώσεις εξαλείφουν κάθε αμφιβολία. Υπάρχουν χιλιάδες ποικιλίες φυκιών και μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη σειρά προϊόντων».

Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι η κινόα, ο «καρπός των φτωχών» που καλλιεργείται εδώ και αιώνες στις Άνδεις της Βολιβίας και του Περού και που συνεχίζει να αυξάνεται σε δημοτικότητα. «Η κινόα ήρθε για να μείνει», δηλώνει η Laurie Scanlin, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν περισσότερα από 1.400 προϊόντα κινόα που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. Η Scanlin κατέχει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ για την «Περιεκτικότητα της κινόα σε πρωτεΐνες, παραγωγή και λειτουργικότητα» και είναι συνεκδότρια ενός βιβλίου με τίτλο «Βιώσιμες πηγές πρωτεϊνών» (Sustainable Protein Sources) που θα δημοσιευτεί το επόμενο έτος. «Είναι μια πολύ θρεπτική, βιώσιμη πηγή τροφής και πρωτεΐνης», τονίζει.

Τα όσπρια, όπως τα φασόλια, τα ρεβίθια και οι φακές, διαθέτουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, είναι κατάλληλα για χορτοφάγους, δεν περιέχουν γλουτένη, είναι υποαλλεργικά, μη γενετικά τροποποιημένα και βιώσιμα, σύμφωνα με τον Anusha Samaranayaka, επιστήμονα στην Εταιρεία Βιολογικών Επιστημών POS στο Σασκατούν του Καναδά.

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Αφήστε το σχόλιό σας Cancel


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατηγορίες Θεμάτων

  • Αλεύρι από Δίκοκκο Σιτάρι (Τriticum dicoccum) (9)
  • Αλεύρι Μονόκοκκο (Triticum Monococcum) (1)
  • Άρθρα (156)
  • Όσπρια βιολογικά (5)
  • Παραγωγοί και συνεργάτες μας (9)
  • Προτάσεις (5)
  • Σπαθόλαδο (3)
  • Συνταγές (48)
  • Συνταγές για ψωμί (8)
  • Τι μας αρέσει (5)

Συνδεσμοι

  • COB
  • WWF
  • ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ
  • Καλλιστώ

Φιλοι

  • Atma studio yoga
  • Hehe Art
  • Yoga Dhara
  • Το Παραμικρό
  • Φωτογραφία. Lambros Kiriakou

logo

Η Συνύπαρξη είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων. Στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά τον μικρό παραγωγό και τον καταναλωτή που ψάχνει ποιοτικά βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα. Περισσότερα...

Γρηγόρης Χατζημιχαηλίδης, Marimar de Alava Polo

2310 219 208 / 6997 124 963

siniparxi@gmail.com

Η έδρα μας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

  • Κατάλογος Προϊόντων
    • Όλα
    • Προσφορές
    • Δωροκάρτες!
  • Λογαριασμός Πελάτη / Είσοδος
    • Ιστορικό Παραγγελιών
    • Επεξεργασία των στοιχείων μου
    • Η διεύθυνσή μου
  • Καλάθι Αγορών
  • Κόστος Αποστολής
  • Ιδέα και φιλοσοφία
  • Παραγωγοί και Συνεργάτες
  • Επικοινωνία
  • Όροι & Προϋποθέσεις χρήσης
  • Σταφύλι: Τα οφέλη για την υγεία Σεπ 18

    Της Βασιλικής Κουτσοκώστα Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού....

  • Πένες φούρνου με κρέμα αρακά Μαΐ 7

    Πένες φούρνου με κρέμα αρακά Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε πένες...

  • Συνταγές με Πολέντα Δεκ 2

    Ψητή πολέντα με τυρί και ντομάτα

  • Γλυκιές Συνταγές με Κολοκύθα Οκτ 14

    Μπράουνις με κολοκύθα Υλικά: 1 1/2 φλ. (360 γρ). πουρές...

  • Φτιάξτε μια απολαυστική βιολογική βυσσινάδα Ιούλ 8

    Υλικά 3 ½ κιλά ώριμα βύσσινα βιολογικά 2 κιλά καστανή...

Copyright ©2017 all rights reserved. Cookies Policy
Designed by Stelemoza Team