0 προϊόντα - €0.00
  • Αρχική
  • Ιδέα & Φιλοσοφία
  • Παραγωγοί & Συνεργάτες
  • Κόστος Αποστολής / Τρόπος Πληρωμής
  • Blog
  • Επικοινωνία
plethora-theme
×
  • Όλα
  • Βιο Λαϊκή Αγορά
    • Βιολογικά Αυγά & Γαλακτοκομικά
    • Βιολογικά Λαχανικά
    • Βιολογικό Μέλι – Ταχίνι ΒΙΟ
    • Βιολογικά Οσπρια
    • Βιολογικό Ρύζι ΒΙΟ, άλευρα ΒΙΟ
    • Bιολογικά Φρούτα
    • ΠΡΩΙΝΟ και Παιδικές Τροφές ΒΙΟ
    • Σάλτσες ΒΙΟ ( Ντομάτας, Πιπεριάς)
  • Βιο προϊόντα
    • Superfoods
    • Ακατέργαστο Αλάτι, Ρόζ Αλάτι Ιμαλαΐων
    • Βιολογικά ‘Ελαια
    • Βιολογικό λάδι, βιολογικές ελαιές
    • Επαλλείματα BIO
    • Ροφήματα ΒΙΟ
    • Βιολογικά Αλευρα & Βιολογική Μαγιά
    • Βιολογικοι Σποροι και Καρποι
    • Βιολογική Ζάχαρη, Στέβια
    • Βιολογικό Μέλι – Ταχίνι ΒΙΟ
    • Ορεκτικά ΒΙΟ
    • Μπαχαρικά βιολογικά
    • Σπαθόλαδο ΒΙΟ
    • Βιοτροφές Πλούσιες σε Πρωτεΐνες
    • Βιολογικά Δημητριακά & Ρύζια
    • Βιολογικά Ζυμαρικά
    • Βιολογικά Tσάγια, Βιολογικά Βότανα
    • ‘Οσπρια βιολογικά
    • ΠΡΩΙΝΟ και Παιδικές Τροφές ΒΙΟ
    • Υποκατάστατα λευκής ζάχαρης
  • Παραδοσιακά
  • Φροντίδα & Υγιεινή
  • Πρ. δυσανεξίας
  • Για το σπίτι
  • Προσφορές

Συνταγές με βερίκοκο

Συνταγές με βερίκοκο
7 Ιουλίου 2016ΆρθραΣυνταγές

Τα βερίκοκα κυριαρχούν στην φρουτιέρα μας αυτή την εποχή και δεν ξέρουμε πώς να τα πρωτοδοκιμάσουμε! Πέρα από φρουτοσαλάτες και χυμούς, λοιπόν, βρήκαμε ορισμένες καταπληκτικές, ολόγλυκες και δροσερές συνταγές για φανταστικά επιδόρπια με την βελούδινη γεύση του βερίκοκου -και χωρίς πολλές θερμίδες! Οι παρακάτω πέντε συνταγές θα ενθουσιάσουν τόσο εσάς όσο και τα παιδιά.

 

βιολογικά βότανα, βιολογικά προιόντα, βιολογικα προιοντα, βιολογικά φρούτα και λαχανικά, βιολογικά καταστήματα, βιολογικά στο σπίτι σου, βιολογικά θεσσαλονίκη,

Κέικ με βερίκοκα: Αναποδογυρισμένο

Υλικά:

Για τα βερίκοκα:
50 γρ. βούτυρο και λίγο ακόμη για το ταψάκι
125 γρ. ζάχαρη
7-8 όχι πολύ ώριμα βερίκοκα, κομμένα στη μέση, χωρίς το κουκούτσι τους
1 κ.σ. ρευστό μέλι

Για τη βάση:
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
75 ml νερό
2 αυγά, χτυπημένα
100 γρ. αλεύρι
1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. αμυγδαλόψιχα, τριμμένη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
125 ml γάλα πλήρες

Εκτέλεση:

Βουτυρώνετε ένα βαθύ ταψάκι με διάμετρο 20-23 εκ. Βάζετε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνετε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε να πάρει μια βράση το σιρόπι και να σχηματιστεί μια χρυσαφιά καραμέλα. Κουνάτε λίγο την κατσαρόλα και μόλις σκουρύνει η καραμέλα και αρχίσει να σκορπίζει το χαρακτηριστικό άρωμά της, απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το βούτυρο, ανακατεύοντάς το μέχρι να λιώσει τελείως.

Το ρίχνετε στο ταψάκι και τοποθετείτε τα βερίκοκα, σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο, με την κομμένη πλευρά τους να ακουμπάει στο ταψί. Στο μεταξύ, “δουλεύετε” το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει και προσθέτετε στο μείγμα τους σιγά σιγά τα χτυπημένα αυγά, χτυπώντας καλά.

Στη συνέχεια κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αναμιγνύετε με την αμυγδαλόψιχα. Ρίχνετε τη βανίλια στο μείγμα του βουτύρου και προσθέτετε, λίγα-λίγα, τα ξηρά υλικά και το γάλα, εναλλάξ. Απλώνετε με μια σπάτουλα το μείγμα αυτό επάνω από τα βερίκοκα και ψήνετε το γλυκό, σε προθερμασμένο στους 180οC φούρνο, για 50 λεπτά.

Το αφήνετε να κρυώσει και το ξεκολλάτε από τα τοιχώματα του ταψιού, περνώντας τη λάμα ενός μαχαιριού. Το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα και αν κάποια από τα βερίκοκα έχουν κολλήσει στον πάτο του ταψιού τα τοποθετείτε ξανά στο κενό που άφησαν στο γλυκό. Ζεσταίνετε το μέλι και το απλώνετε με πινέλο ζαχαροπλαστικής στην επιφάνεια του γλυκού. Μπορείτε να σερβίρετε το γλυκό με γιαούρτι, χτυπημένο με λίγη ζάχαρη, ή με σαντιγί.

Συνταγή: homefood.gr

 bio προιοντα, e-shop βιολογικα προιοντα,αγορα βιολογικων προιοντων,βιολογικά, βιολογικά καταστήματα, βιολογικά προιόντα, βιολογικά προϊόντα, βιολογικά τρόφιμα, βιολογική καλλιέργεια, βιολογικα βιολογικα αυγα, βιολογικα καλλυντικα, βιολογικα καταστηματα online, βιολογικα μαγαζια, βιολογικα προιοντα

Γρανίτα βερίκοκο

Υλικά:

250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
750 γρ. βερίκοκα
3 κ.γ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τα 250 γρ. ζάχαρη με τα 250 γρ. νερό και τα αφήνετε να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, κατεβάζετε το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει. Παίρνετε τα φρούτα, τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε σε κομμάτια και τα χτυπάτε στο μπλέντερ για να τα κάνετε πολτό.

Στη συνέχεια, παίρνετε αυτό το 1/2 κιλό πολτό φρούτου (τα 750 γρ. φρούτων χωρίς τις φλούδες και τα κουκούτσια μας δίνουν περίπου 1/2 κιλό πολτό) και 3 κουταλάκια χυμό λεμονιού. Tα βάζετε σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε στο μάτι να ζεσταθούν μέχρι να φτάσουν λίγο πριν το βράσιμο. Τότε κατεβάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.

Όταν κρυώσουν το σιρόπι και ο πολτός φρούτων και έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, τα ανακατεύετε, ώστε να ομογενοποιηθούν. Βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη και κάθε 1 ώρα το βγάζετε, το ανακατεύετε και το ξαναβάζετε μέσα. Αυτό το κάνετε 4 φορές περίπου. Όποτε θέλετε, το βγάζετε από την κατάψυξη και το σερβίρετε.

Συνταγή: vita.gr

bio προιοντα, e-shop βιολογικα προιοντα,αγορα βιολογικων προιοντων,βιολογικά,

Τάρτα βερίκοκο

Υλικά:

Για το φύλλο:

235γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μια πρέζα αλάτι
170 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κύβους
50 γρ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση:

8 – 12 βερύκοκα
100 γρ. ζάχαρη (+1 κ.γ.)
50 ml. νερό
55 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση: 

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζετε το αλεύρι με το αλάτι και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε το παγωμένο βούτυρο στο αλεύρι και το ‘τρίβετε’ με τα χέρια. Θέλετε το μείγμα βουτύρου και αλευριού να μοιάζει με ψιλή άμμο.

Προσθέτετε το αυγό χτυπημένο με το νερό και ομογενοποιείτε τη ζύμη. Δεν χρειάζεται να ζυμώσετε πολύ, μόνο όσο να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Παίρνετε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και βάζετε τη ζύμη ανάμεσά τους.

Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο διαμέτρου 25εκ. Αφήνετε για λίγο στην άκρη. Φτιάχνετε τη γέμιση χωρίζοντας πρώτα τα βερίκοκα στα δύο και αφαιρώντας το κουκούτσι.

Σε ένα τηγάνι βάζετε το νερό με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και αφήνετε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη (για 2- 3 λεπτά). Μόλις λιώσει η ζάχαρη και γίνει σαν σιρόπι, ανεβάζετε τη φωτιά μέχρι να αρχίσει το σιρόπι να σιγοβράζει. Το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να καραμελώσει (για 4-5 λεπτά).

Μόλις καραμελώσει το σιρόπι το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε 40γρ βούτυρο. Ανακατεύετε καλά να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το σιρόπι. Το αφήνετε στην άκρη για πέντε λεπτά. Σε ένα ταψάκι αντικολλητικό ή σε μια ταρτιέρα 24 – 25εκ. ρίχνετε τη βουτυράτη καραμέλα. Βάζετε τα βερίκοκα στην ταρτιέρα με την κομμένη πλευρά τους κάτω, το ένα κοντά κοντά στο άλλο.

Παίρνετε το φύλλο της τάρτας, βγάζετε το ένα φύλλο χαρτιού και με αυτή την όψη το τοποθετείτε πάνω στα βερίκοκα, καλύπτοντάς τα. Αφαιρείτε και το άλλο φύλλο χαρτιού για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Με ένα πιρούνι τρυπάτε σε διάφορα σημεία την τάρτα. Την πασπαλίζετε με ζάχαρη και με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε την τάρτα για 25 – 30 λεπτά, ή έως ότου ροδίσει. Την αφήνετε να κρυώσει και την σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή κρέμα.

Συνταγή: realfamilyfood.com

Διάβασε επίσης,

Το Βερίκοκο Σύμμαχος στην Υγεία Μας

Αφήστε το σχόλιό σας Cancel


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατηγορίες Θεμάτων

  • Αλεύρι από Δίκοκκο Σιτάρι (Τriticum dicoccum) (9)
  • Αλεύρι Μονόκοκκο (Triticum Monococcum) (1)
  • Άρθρα (157)
  • Όσπρια βιολογικά (5)
  • Παραγωγοί και συνεργάτες μας (9)
  • Προτάσεις (5)
  • Σπαθόλαδο (3)
  • Συνταγές (48)
  • Συνταγές για ψωμί (8)
  • Τι μας αρέσει (5)

Συνδεσμοι

  • COB
  • WWF
  • ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ
  • Καλλιστώ

Φιλοι

  • Atma studio yoga
  • Hehe Art
  • Yoga Dhara
  • Το Παραμικρό
  • Φωτογραφία. Lambros Kiriakou

logo

Η Συνύπαρξη είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων. Στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά τον μικρό παραγωγό και τον καταναλωτή που ψάχνει ποιοτικά βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα. Περισσότερα...

Γρηγόρης Χατζημιχαηλίδης, Marimar de Alava Polo

2310 219 208 / 6997 124 963

siniparxi@gmail.com

Η έδρα μας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

  • Κατάλογος Προϊόντων
    • Όλα
    • Προσφορές
    • Δωροκάρτες!
  • Λογαριασμός Πελάτη / Είσοδος
    • Ιστορικό Παραγγελιών
    • Επεξεργασία των στοιχείων μου
    • Η διεύθυνσή μου
  • Καλάθι Αγορών
  • Κόστος Αποστολής / Τρόπος Πληρωμής
  • Ιδέα και φιλοσοφία
  • Παραγωγοί και Συνεργάτες
  • Επικοινωνία
  • Όροι & Προϋποθέσεις χρήσης
  • Διατροφικά μυστικά για την ανανέωση μας Σεπ 23

    Ο κλινικός διατροφολόγος κ. Στέλιος Λιναρδάκης αναλαμβάνει να μας μυήσει...

  • Σταφύλι: Τα οφέλη για την υγεία Σεπ 1

    Της Βασιλικής Κουτσοκώστα Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού....

  • Πένες φούρνου με κρέμα αρακά Μάι 7

    Πένες φούρνου με κρέμα αρακά Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε πένες...

  • Συνταγές με Πολέντα Δεκ 2

    Ψητή πολέντα με τυρί και ντομάτα

  • Γλυκιές Συνταγές με Κολοκύθα Οκτ 14

    Μπράουνις με κολοκύθα Υλικά: 1 1/2 φλ. (360 γρ). πουρές...

Copyright ©2017 all rights reserved. Cookies Policy
Designed by Stelemoza Team
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε Cookies για διάφορες λειτουργίες της ιστοσελίδας. Επιλέξτε τις κατηγορίες που επιθυμείτε και αποθηκεύστε την επιλογή σας.
Απαραίτητα για την σωστή λειτουργία Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Δείτε τις επιλογές σας
{title} {title} {title}