0 προϊόντα - €0.00
  • Αρχική
  • Ιδέα & Φιλοσοφία
  • Παραγωγοί & Συνεργάτες
  • Κόστος Αποστολής / Τρόπος Πληρωμής
  • Blog
  • Επικοινωνία
plethora-theme
×
  • Όλα
  • Βιο Λαϊκή Αγορά
    • Βιολογικά Αυγά & Γαλακτοκομικά
    • Βιολογικά Λαχανικά
    • Βιολογικό Μέλι – Ταχίνι ΒΙΟ
    • Βιολογικά Οσπρια
    • Βιολογικό Ρύζι ΒΙΟ, άλευρα ΒΙΟ
    • Bιολογικά Φρούτα
    • ΠΡΩΙΝΟ και Παιδικές Τροφές ΒΙΟ
    • Σάλτσες ΒΙΟ ( Ντομάτας, Πιπεριάς)
  • Βιο προϊόντα
    • Superfoods
    • Ακατέργαστο Αλάτι, Ρόζ Αλάτι Ιμαλαΐων
    • Βιολογικά ‘Ελαια
    • Βιολογικό λάδι, βιολογικές ελαιές
    • Επαλλείματα BIO
    • Ροφήματα ΒΙΟ
    • Βιολογικά Αλευρα & Βιολογική Μαγιά
    • Βιολογικοι Σποροι και Καρποι
    • Βιολογική Ζάχαρη, Στέβια
    • Βιολογικό Μέλι – Ταχίνι ΒΙΟ
    • Ορεκτικά ΒΙΟ
    • Μπαχαρικά βιολογικά
    • Σπαθόλαδο ΒΙΟ
    • Βιοτροφές Πλούσιες σε Πρωτεΐνες
    • Βιολογικά Δημητριακά & Ρύζια
    • Βιολογικά Ζυμαρικά
    • Βιολογικά Tσάγια, Βιολογικά Βότανα
    • ‘Οσπρια βιολογικά
    • ΠΡΩΙΝΟ και Παιδικές Τροφές ΒΙΟ
    • Υποκατάστατα λευκής ζάχαρης
  • Παραδοσιακά
  • Φροντίδα & Υγιεινή
  • Πρ. δυσανεξίας
  • Για το σπίτι
  • Προσφορές

Εποχιακές αλλεργίες: Ποιες Τροφές να Αποφεύγουμε

Εποχιακές αλλεργίες: Ποιες Τροφές να Αποφεύγουμε
19 Μαΐου 2017Άρθρα

Αποφύγετε αυτές τις τροφές αν υποφέρετε από εποχιακές αλλεργίες

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένα τρόφιμα και ποτά μπορεί να επηρεάσουν τις εποχιακές αλλεργίες, ειδικά την άνοιξη. Ένας από τους λόγους είναι ότι ορισμένες τροφές περιέχουν ισταμίνες, ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν τις αλλεργίες. Μια καλή επιλογή για τη μείωση των συμπτωμάτων της αλλεργίας εκτός από τα φάρμακα είναι η αποφυγή αυτών των τροφίμων που χειροτερεύουν την κατάσταση.

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα μπορεί να μπερδέψει τις φυτικές πρωτεΐνες που περιέχονται σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά με τη γύρη, προκαλώντας αυτό που ονομάζεται διασταυρούμενη αντίδραση στο σώμα. Αυτή η αντίδραση αυξάνει τα συμπτώματα εποχιακής αλλεργίας, όπως η φαγούρα στα χείλια, το στόμα και τον λαιμό λίγο μετά την κατανάλωση τροφών σε ακατέργαστη μορφή. Το μαγείρεμα, το ψήσιμο και η κονσερβοποίηση των φρούτων και λαχανικών μπορούν να καταστρέψουν τις πρωτεΐνες που προκαλούν διασταυρούμενες αντιδράσεις και με αυτό τον τρόπο μπορούμε να συνεχίσουμε να τα απολαμβάνουμε κατά της σεζόν που εμφανίζονται οι εποχιακές αλλεργίες.

Ορισμένες τροφές πυκνώνουν τη βλέννα που παράγει το σώμα. Η βλέννα παράγεται ως άμυνα απέναντι στις δυνητικά επιβλαβείς ξένες ουσίες και θα πρέπει να είναι διαυγής και σε υγρή μορφή ώστε να απελευθερώσει τον οργανισμό από τα αλλεργιογόνα. Όταν η βλέννα πυκνώνει,  τα αλλεργιογόνα παγιδεύονται μέσα στο σώμα και δεν μπορούν να βγουν μέσω της μύτης ή του στόματος. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα πυκνώνουν τη βλέννα και εκείνη με τη σειρά της, ερεθίζει το λαιμό.

 

βιολογικα προιοντα χονδρικη πωληση, βιολογικα προϊοντα, βιολογικα προϊόντα, βιολογικεσ καλλιεργειεσ βιολογικη αγορα, βιολογικη καλλιεργεια, βιολογικη λαικη, βιολογικο καταστημα, βιολογικο λαδι ελληνικα βιολογικα καλλυντικα, ελληνικα παραδοσιακα προιοντα, ελληνικα προιοντα, καταστήματα βιολογικών προϊόντων καταστημα βιολογικων προιοντων, καταστημα με βιολογικα προιοντα, καταστηματα βιολογικων προιοντων

 

Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση περιέχουν ή ενδέχεται να προκαλέσουν το οργανισμό να παράξει μια ουσία που ονομάζεται ισταμίνη η οποία απελευθερώνεται φυσικά όταν προσπαθεί να καταπολεμήσει τα αλλεργιογόνα. Η ισταμίνη προκαλεί κλασικά εποχιακά συμπτώματα αλλεργίας, όπως φτάρνισμα, συριγμό και φαγούρα στα μάτια και τη μύτη. Αποφεύγοντας τρόφιμα πλούσια σε ισταμίνη όπως π.χ. τυριά, επεξεργασμένα κρέατα, καπνιστά ψάρια, αποξηραμένα φρούτα, μανιτάρια, αβοκάντο, μελιτζάνα, ντομάτα, ξινή κρέμα και τρόφιμα που περιέχουν ξύδι, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των ανεπιθύμητων αυτών συμπτωμάτων. Τα αλκοολούχα ποτά επίσης, ιδιαίτερα το κρασί και η μπύρα προωθούν την παραγωγή ισταμίνης.

Εάν πάσχετε από εποχιακή αλλεργία και θέλετε να διαχειριστείτε καλύτερα τα συμπτώματα, σας προτείνουμε να αποφύγετε επίσης την κατανάλωση των παρακάτω τροφίμων όταν είστε σε έξαρση:

Μαϊντανός

Αν είστε αλλεργικοί σε γύρη δέντρων αποφύγετε τον μαϊντανό. Είναι γνωστό ότι επιδεινώνει τις εποχιακές αλλεργίες

Ντομάτες

Πλούσιες σε ισταμίνες μπορεί να είναι μια κακή επιλογή κατά τη διάρκεια της περιόδου έξαρσης της αλλεργίας

Αμύγδαλα

Αποφύγετέ τα όπως και όλα τα προϊόντα τους όπως το γάλα αμυγδάλου, το αλεύρι ή μπισκότα και γλυκά που τα περιέχουν.

Κρασί

Επειδή φτιάχνεται από τη ζύμωση των σταφυλιών, το κρασί είναι πλούσιο σε αλλεργιογόνες ισταμίνες.  Περιέχει επίσης θειώδη άλατα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν άσθμα και άλλα συμπτώματα που μοιάζουν με αλλεργία.

Μπανάνες

Αν βήχετε και φτερνίζεστε μάλλον θα πρέπει να την αποφύγετε καθώς επιδεινώνει τα συμπτώματα των αλλεργιών, ιδιαίτερα από αγριόχορτα.

Σέλινο

Και αυτό επιδεινώνει τα συμπτώματα των αλλεργιών από γύρη δένδρων και αγριόχορτων.

Χαμομήλι

Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του βήχα κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής αλλά, εάν είστε αλλεργικοί στα αγριόχορτα, καλύτερα να το  αποφύγετε.

Πηγή: http://www.itrofi.gr

 

Αφήστε το σχόλιό σας Cancel


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατηγορίες Θεμάτων

  • Αλεύρι από Δίκοκκο Σιτάρι (Τriticum dicoccum) (9)
  • Αλεύρι Μονόκοκκο (Triticum Monococcum) (1)
  • Άρθρα (157)
  • Όσπρια βιολογικά (5)
  • Παραγωγοί και συνεργάτες μας (9)
  • Προτάσεις (5)
  • Σπαθόλαδο (3)
  • Συνταγές (48)
  • Συνταγές για ψωμί (8)
  • Τι μας αρέσει (5)

Συνδεσμοι

  • COB
  • WWF
  • ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ
  • Καλλιστώ

Φιλοι

  • Atma studio yoga
  • Hehe Art
  • Yoga Dhara
  • Το Παραμικρό
  • Φωτογραφία. Lambros Kiriakou

logo

Η Συνύπαρξη είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων. Στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά τον μικρό παραγωγό και τον καταναλωτή που ψάχνει ποιοτικά βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα. Περισσότερα...

Γρηγόρης Χατζημιχαηλίδης, Marimar de Alava Polo

2310 219 208 / 6997 124 963

siniparxi@gmail.com

Η έδρα μας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

  • Κατάλογος Προϊόντων
    • Όλα
    • Προσφορές
    • Δωροκάρτες!
  • Λογαριασμός Πελάτη / Είσοδος
    • Ιστορικό Παραγγελιών
    • Επεξεργασία των στοιχείων μου
    • Η διεύθυνσή μου
  • Καλάθι Αγορών
  • Κόστος Αποστολής / Τρόπος Πληρωμής
  • Ιδέα και φιλοσοφία
  • Παραγωγοί και Συνεργάτες
  • Επικοινωνία
  • Όροι & Προϋποθέσεις χρήσης
  • Διατροφικά μυστικά για την ανανέωση μας Σεπ 23

    Ο κλινικός διατροφολόγος κ. Στέλιος Λιναρδάκης αναλαμβάνει να μας μυήσει...

  • Σταφύλι: Τα οφέλη για την υγεία Σεπ 1

    Της Βασιλικής Κουτσοκώστα Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού....

  • Πένες φούρνου με κρέμα αρακά Μάι 7

    Πένες φούρνου με κρέμα αρακά Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε πένες...

  • Συνταγές με Πολέντα Δεκ 2

    Ψητή πολέντα με τυρί και ντομάτα

  • Γλυκιές Συνταγές με Κολοκύθα Οκτ 14

    Μπράουνις με κολοκύθα Υλικά: 1 1/2 φλ. (360 γρ). πουρές...

Copyright ©2017 all rights reserved. Cookies Policy
Designed by Stelemoza Team
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε Cookies για διάφορες λειτουργίες της ιστοσελίδας. Επιλέξτε τις κατηγορίες που επιθυμείτε και αποθηκεύστε την επιλογή σας.
Απαραίτητα για την σωστή λειτουργία Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Δείτε τις επιλογές σας
{title} {title} {title}