Συνταγές με βιολογικές Μελιτζάνες
Λαζάνια με Βιολογικές μελιτζάνες
Ελαφριά λαζάνια με αρωματική σάλτσα ντομάτα-βασιλικό κ ψητές μελιτζάνες… Σε αυτό το πιάτο, αντί για τυρί πολτοποιούμε αμύγδαλα με ένα παξιμάδι κ πασπαλίσουμε το φαγάκι μου με αυτό το μείγμα!
Η απουσία τυριών και μπεσαμέλ δεν κάνει το πιάτο φτωχότερο, αλλά τουναντίον δίνει την ευκαιρία στα υπόλοιπα υλικά να αναδειχθούν…
Σίγουρα θα το απολαύσετε!
Υλικά για πυρέξ 15*25:
18 φύλλα λαζάνια με σπανάκι
1 δόση σάλτσα ντομάτα βασιλικό
600 γρ. μελιτζάνες (κατά προτίμηση βιολογικές)
3/4 φλ. γάλα σόγιας (κατά προτίμηση βιολογική)
1/2 φλ. αμύγδαλα ωμά
1 παξιμαδάκι
1 ντομάτα, σε φέτες (κατά προτίμηση βιολογική)
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. ρίγανη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
Χορτοφαγικά λαζάνια με βιολογικές μελιτζάνες
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε φέτες λεπτές τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε μπολ με αλάτι. Μετά από μισή ώρα τις ξεπλένουμε καλά. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το λάδι με την σκόνη σκόρδου, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, αλείφουμε κάθε μελιτζάνα με το μείγμα και από τις 2 πλευρές. Τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα κ ψήνω για περίπου 40 λεπτά στους 180 C ώσπου να ροδίσουν. Στο μεταξύ φτιάχνουμε την σάλτσα. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το γάλα κ ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μπλέντερ το παξιμάδι με τα αμύγδαλα κ τα κάνω σκόνη. Κατόπιν παίρνουμε ένα πυρέξ και το λαδώνουμε ελαφριά. Απλώνουμε λαζάνια στον πάτο.
Μετά βάζουμε λίγη σάλτσα και μελιτζάνες. Συνεχίζουμε με άλλες 2 τέτοιες στρώσεις. Στο τέλος περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα (φροντίστε η τελευταία στρώση να είναι λαζάνια). Τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας και πασπαλίζουμε με το τρίμμα αμυγδάλου. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο το πυρεξάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 40 λεπτά. Κατόπιν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά να πάρει χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει για να σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!
Σαλάτα ρόκας με ντοματίνια, σκορδάτη ψητή μελιτζάνα και φέτα
Μια απλή, μα πολύ νόστιμη σαλάτα με άρωμα καλοκαιριού. Ρόκα με ντοματίνια, σκορδάκι, ψητή μελιτζάνα και φέτα.
Νόστιμη, θρεπτική, εύκολη κ όμορφη, μια σαλάτα που μπορεί να φαγωθεί και ως ελαφρύ βραδινό.
Υλικά:
200 γρ. ρόκα (κατά προτίμηση βιολογική)
1 μελιτζάνα (κατά προτίμηση βιολογική)
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
6 ντοματίνια, κομμένα στα δυο (κατά προτίμηση βιολογική)
50 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
αλάτι κ πιπέρι
2 +2 κ.σ. ελαιόλαδο
5-6 φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση:
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε φέτες, τις αλείφω με ελαιόλαδο και με σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25 περίπου λεπτά και από τις δυο πλευρές. Όταν κρυώσουν, τις κόβουμε σε κομματάκια. Βάζουμε τη ρόκα σε ένα πιάτο, τα ντοματίνια, το σκόρδο ψιλοκομμένο καθώς και τον βασιλικό. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με τη θρυμματισμένη φέτα.
Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: Συνταγές προσαρμοσμένες από http://theveggiesisters.gr/