Σχετικά με το Κέϊλ

Αν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα το Κέϊλ, μπορεί τώρα να είναι η ώρα.
To Βιολογικό Κέϊλ εμπεριέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και για αυτό το λόγο είναι ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα στον κόσμο. Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει το βιολογικό Κέιλ υποστηρίζουν το υγιές δέρμα, τα μαλλιά και τα οστά. Η περιεκτικότητα του σε ίνες ενισχύει την πέψη και συμβάλλει στην καρδιαγγειακή υγεία.
Με μεγαλύτερη θρεπτική αξία από το σπανάκι, το βιολογικό Κέιλ μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ελέγχου της γλυκόζης αίματος στον διαβήτη, να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου, να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης του άσθματος.
Το Βιολογικό Κέιλ περιέχει ίνες, αντιοξειδωτικά, ασβέστιο και βιταμίνη Κ, μεταξύ άλλων.
Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης C και σιδήρου.
Περιέχει επίσης βιταμίνες Β και βιταμίνη C.
Το βιολογικό Κέϊλ ως τροφή βοηθάει τον ανθρώπινο οργανισμό για τον Διαβήτη, την καρδιά, το καρκίνο, την υγεία των οστών και την πέψη.
Διαβήτης
Οι ίνες και τα αντιοξειδωτικά στο Κέϊλ μπορεί να προσφέρουν προστασία έναντι του διαβήτη.
Ίνες
Μελέτες έχουν δείξει ότι μια υψηλή πρόσληψη ινών μπορεί να μειώσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σε άτομα με διαβήτη τύπου 1. Σε αυτούς που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 μπορεί να παρατηρηθεί βελτίωση του σακχάρου στο αίμα, των λιπιδίων και των επιπέδων ινσουλίνης.
Αντιοξειδωτικά
Το Βιολογικό Kale περιέχει ένα αντιοξειδωτικό γνωστό ως άλφα-λιποϊκό οξύ.
Μελέτες υποδεικνύουν ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν τα επίπεδα γλυκόζης, να αυξηθεί η ευαισθησία στην ινσουλίνη και να αποτραπούν οι αλλαγές που προκαλούνται από το οξειδωτικό στρες σε ασθενείς με διαβήτη. Μπορεί επίσης να μειώσει την περιφερική νευροπάθεια και την αυτόνομη νευροπάθεια σε αυτούς τους ασθενείς.
Οι περισσότερες μελέτες έχουν χρησιμοποιήσει υψηλές δόσεις άλφα-λιποϊκού οξέος που χορηγούνται ενδοφλέβια, αντί για διαιτητικές πηγές. Παρ ‘όλα αυτά, το kale μπορεί να συμβάλει σε μια υγιή καθημερινή πρόσληψη αυτού του θρεπτικού συστατικού, το οποίο επίσης παράγεται στο σώμα μας φυσικά.
Καρδιακή ασθένεια
Οι ίνες, το κάλιο, η βιταμίνη C και η βιταμίνη Β6 που βρίσκονται στο Βιολογικό Κέϊλ υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς. Αύξηση της πρόσληψης καλίου μειώνοντας την πρόσληψη νατρίου συνιστάται για τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου (CVD).
Σε μία μελέτη, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν 4.069 mg (mg) καλίου κάθε μέρα είχαν 49% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από ισχαιμική καρδιακή νόσο σε σύγκριση με αυτούς που κατανάλωναν περίπου 1.793 mg την ημέρα.
Η υψηλή πρόσληψη καλίου σχετίζεται επίσης με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, προστασία έναντι απώλειας μυϊκής μάζας, διατήρηση της οστικής πυκνότητας και μείωση του σχηματισμού πέτρων στα νεφρά.
Για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, η κατανάλωση περισσότερου καλίου μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με τη μείωση της πρόσληψης νατρίου, επειδή το κάλιο αραιώνει τα αιμοφόρα αγγεία.
Το Kale μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση αυτής της πρόσληψης.
Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο Κέϊλ παρέχει 79 mg κάλιο.
Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο λάχανο παρέχει 296 mg κάλιο
Η υψηλή πρόσληψη καλίου συνδέεται με 20% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες.
Καρκίνος
Το Βιολογικό Kale και άλλα πράσινα λαχανικά που περιέχουν χλωροφύλλη μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή απορρόφησης ετεροκυκλικών αμινών από το σώμα. Αυτές οι χημικές ουσίες παράγονται όταν ψήνονται σε τρόφιμα που προέρχονται από ζώα σε υψηλή θερμοκρασία και σχετίζονται με καρκίνο.
Αν και το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να απορροφήσει πολύ χλωροφύλλη, η χλωροφύλλη στο Βιολογικό kale συνδέεται με αυτά τα καρκινογόνα και εμποδίζει το σώμα να τα απορροφήσει. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου.
Οποιοσδήποτε απολαμβάνει μια μπριζόλα θα πρέπει να το συνδυάσει με πράσινα λαχανικά για να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις.
Η υγεία των οστών
Μερικές έρευνες έχουν δείξει ότι η χαμηλή πρόσληψη βιταμίνης Κ σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο κατάγματος οστού.
Ενώ το ανθρώπινο σώμα δημιουργεί το μεγαλύτερο μέρος της βιταμίνης Κ που χρειάζεται, η επαρκής κατανάλωση βιταμίνης Κ είναι σημαντική για την καλή υγεία. Βοηθάει στην τροποποίηση των πρωτεϊνών του οστικού πλέγματος, βελτιώνει την απορρόφηση του ασβεστίου και μπορεί να μειώσει την ποσότητα ασβεστίου που απεκκρίνεται στα ούρα.
Το Βιολογικό Κέϊλ είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Κ.
Πέψη
Το Kale έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και νερό. Και τα δύο συμβάλλουν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και στην προώθηση της κανονικότητας και της υγιούς πεπτικής οδού.
Πηγή: ΜΝΤ
Παραγωγοί Βιολογικού Κέϊλ:
Χ. Κωστοπούλου ( Σέρρες )
Γ. Μήλιος ( Δράμα )
Πικάντικα τσιπς από Βιολογικό Κέϊλ.
Υλικά για 4 άτομα:
Ένα μεγάλο Βιολογικό Κέϊλ, μόνο τα φύλλα του, καλά πλυμένο και κομμένο σε μέγεθος μπουκιάς
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
¼ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Λίγο μπούκοβο
Αλάτι (κατά βούληση)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 150 βαθμούς. Περιχύνετε τα φύλλα κέιλ με βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πασπαλίζεις με το τσίλι, το κύμινο και την πάπρικα και ανακατεύεις να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα μπαχαρικά. Απλώνεις το Βιολογικό κέιλ σε ένα ταψί που έχεις καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και προσθέτετε το αλάτι και το μπούκοβο.
Ψήνεις στο φούρνο μέχρι να γίνει τραγανό προσέχοντας όμως να μην καεί (υπολόγισε συνολικά γύρω στα 20-25 λεπτά). Διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι τέσσερις μέρες.
Διαβάστε περισσότερα,