0 προϊόντα - €0.00
  • Αρχική
  • Ιδέα & Φιλοσοφία
  • Παραγωγοί & Συνεργάτες
  • Κόστος Αποστολής / Τρόπος Πληρωμής
  • Blog
  • Επικοινωνία
plethora-theme
×
  • Όλα
  • Βιο Λαϊκή Αγορά
    • Βιολογικά Αυγά & Γαλακτοκομικά
    • Βιολογικά Λαχανικά
    • Βιολογικό Μέλι – Ταχίνι ΒΙΟ
    • Βιολογικά Οσπρια
    • Βιολογικό Ρύζι ΒΙΟ, άλευρα ΒΙΟ
    • Bιολογικά Φρούτα
    • ΠΡΩΙΝΟ και Παιδικές Τροφές ΒΙΟ
    • Σάλτσες ΒΙΟ ( Ντομάτας, Πιπεριάς)
  • Βιο προϊόντα
    • Superfoods
    • Ακατέργαστο Αλάτι, Ρόζ Αλάτι Ιμαλαΐων
    • Βιολογικά ‘Ελαια
    • Βιολογικό λάδι, βιολογικές ελαιές
    • Επαλλείματα BIO
    • Ροφήματα ΒΙΟ
    • Βιολογικά Αλευρα & Βιολογική Μαγιά
    • Βιολογικοι Σποροι και Καρποι
    • Βιολογική Ζάχαρη, Στέβια
    • Βιολογικό Μέλι – Ταχίνι ΒΙΟ
    • Ορεκτικά ΒΙΟ
    • Μπαχαρικά βιολογικά
    • Σπαθόλαδο ΒΙΟ
    • Βιοτροφές Πλούσιες σε Πρωτεΐνες
    • Βιολογικά Δημητριακά & Ρύζια
    • Βιολογικά Ζυμαρικά
    • Βιολογικά Tσάγια, Βιολογικά Βότανα
    • ‘Οσπρια βιολογικά
    • ΠΡΩΙΝΟ και Παιδικές Τροφές ΒΙΟ
    • Υποκατάστατα λευκής ζάχαρης
  • Παραδοσιακά
  • Φροντίδα & Υγιεινή
  • Πρ. δυσανεξίας
  • Για το σπίτι
  • Προσφορές

Η βιολογική Γεωργία ως Λύση για την Παγκόσμια Πείνα

Η βιολογική Γεωργία  ως Λύση για την Παγκόσμια Πείνα
17 Απριλίου 2018Άρθρα

Η βιολογική γεωργία είναι η λύση για την παγκόσμια πείνα

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Washington (WSU) κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι βιολογικές καλλιέργειες μπορούν να θρέψουν επαρκώς τον παγκόσμιο πληθυσμό.  Επιπλέον αποδεικνύουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι προσοδοφόρο για τους αγρότες, προστατεύοντας και καλυτερεύοντας παράλληλα  το περιβάλλον  και προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια στους εργάτες που δουλεύουν στα χωράφια.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δημοσιεύτηκαν με τον τίτλο «Βιολογική Γεωργία στον 21ο αιώνα» στο περιοδικό Nature Plants  από τον καθηγητή Επιστήμης του Εδάφους και Αγροοικολογίας John Reganold σε συνεργασία με τον Jonathan Watcherhe.  Είναι η πρώτη έρευνα στο είδος της που αναλύει 40 χρόνια επιστήμης συγκρίνοντας βιολογικούς και συμβατικούς τρόπους γεωργίας με βάση τους 4 στόχους της βιωσιμότητας που θέτει η Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ : παραγωγικότητα, οικονομολογία, περιβάλλον και το γενικότερο καλό της κοινωνίας.

Πριν 30 χρόνια, υπήρχαν μόνο λίγες έρευνες που συνέκριναν τις βιολογικές καλλιέργειες με τις συμβατικές. Τα τελευταία 15 χρόνια όμως οι έρευνες αυτές έφθασαν στα ύψη.  Παρόλα αυτά, η βιολογική παραγωγή αντιστοιχεί σε 1% μόνο της παγκόσμιας καλλιεργημένης γης. Οι πολέμιοι της  θεωρούν ότι είναι ανεπαρκής και απαιτεί περισσότερη έκταση γης για να αποδώσει την ίδια ποσότητα τροφής.   Η έρευνα όμως δείχνει το ακριβώς αντίθετο.  Αφού το βιολογικά καλλιεργημένο έδαφος συγκρατεί καλύτερα το νερό, τα επικίνδυνα ρεύματα που αυξάνονται λόγω της κλιματικής αλλαγής  δεν θα το καταστρέφουν στον ίδιο βαθμό,  προσφέροντας έτσι καλύτερες σοδειές.

Πολλά είναι και τα περιβαλλοντολογικά οφέλη από την βιολογική παραγωγή. Το χώμα έχει καλύτερη ποιότητα, αποθηκεύει περισσότερο άνθρακα, και μειώνεται η διάβρωση. Το έδαφος και το νερό μολύνονται λιγότερο, έχει χαμηλότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και είναι ενεργειακά αποδοτικότερη γιατί δεν στηρίζεται στα συνθετικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα.  Συμβάλλει επίσης στη  μεγαλύτερη βιοποικιλότητα σε έντομα και μικρόβια των φυτών συνεπώς και στην επικονίαση και τέλος βοηθά τα γεωργικά συστήματα να προσαρμόζονται ευκολότερα στις αλλαγές συνθηκών.

Ο Reganold λέει ότι  παράγουμε τροφή για πάνω από 7 δισ. ανθρώπους αλλά πετάμε το 30%-40%.  Πρέπει να μετατρέψουμε τη γεωργία σε φιλική για το περιβάλλον, αλλάζοντας νομικά αλλά και οικονομικά κατεστημένα και να βεβαιωθούμε ότι η τροφή φθάνει σε αυτούς που την χρειάζονται.  Η εξάπλωση χρήσης  πρακτικών βιολογικής καλλιέργειας θα βοηθούσε να έχει ο κόσμος μας ένα βιώσιμο και πιο υγιεινό μέλλον.

Πηγή, http://www.itrofi.gr/

Αφήστε το σχόλιό σας Cancel


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατηγορίες Θεμάτων

  • Αλεύρι από Δίκοκκο Σιτάρι (Τriticum dicoccum) (9)
  • Αλεύρι Μονόκοκκο (Triticum Monococcum) (1)
  • Άρθρα (157)
  • Όσπρια βιολογικά (5)
  • Παραγωγοί και συνεργάτες μας (9)
  • Προτάσεις (5)
  • Σπαθόλαδο (3)
  • Συνταγές (48)
  • Συνταγές για ψωμί (8)
  • Τι μας αρέσει (5)

Συνδεσμοι

  • COB
  • WWF
  • ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ
  • Καλλιστώ

Φιλοι

  • Atma studio yoga
  • Hehe Art
  • Yoga Dhara
  • Το Παραμικρό
  • Φωτογραφία. Lambros Kiriakou

logo

Η Συνύπαρξη είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων. Στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά τον μικρό παραγωγό και τον καταναλωτή που ψάχνει ποιοτικά βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα. Περισσότερα...

Γρηγόρης Χατζημιχαηλίδης, Marimar de Alava Polo

2310 219 208 / 6997 124 963

siniparxi@gmail.com

Η έδρα μας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

  • Κατάλογος Προϊόντων
    • Όλα
    • Προσφορές
    • Δωροκάρτες!
  • Λογαριασμός Πελάτη / Είσοδος
    • Ιστορικό Παραγγελιών
    • Επεξεργασία των στοιχείων μου
    • Η διεύθυνσή μου
  • Καλάθι Αγορών
  • Κόστος Αποστολής / Τρόπος Πληρωμής
  • Ιδέα και φιλοσοφία
  • Παραγωγοί και Συνεργάτες
  • Επικοινωνία
  • Όροι & Προϋποθέσεις χρήσης
  • Διατροφικά μυστικά για την ανανέωση μας Σεπ 23

    Ο κλινικός διατροφολόγος κ. Στέλιος Λιναρδάκης αναλαμβάνει να μας μυήσει...

  • Σταφύλι: Τα οφέλη για την υγεία Σεπ 1

    Της Βασιλικής Κουτσοκώστα Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού....

  • Πένες φούρνου με κρέμα αρακά Μάι 7

    Πένες φούρνου με κρέμα αρακά Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε πένες...

  • Συνταγές με Πολέντα Δεκ 2

    Ψητή πολέντα με τυρί και ντομάτα

  • Γλυκιές Συνταγές με Κολοκύθα Οκτ 14

    Μπράουνις με κολοκύθα Υλικά: 1 1/2 φλ. (360 γρ). πουρές...

Copyright ©2017 all rights reserved. Cookies Policy
Designed by Stelemoza Team
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε Cookies για διάφορες λειτουργίες της ιστοσελίδας. Επιλέξτε τις κατηγορίες που επιθυμείτε και αποθηκεύστε την επιλογή σας.
Απαραίτητα για την σωστή λειτουργία Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Δείτε τις επιλογές σας
{title} {title} {title}