Πως φτιάχνουμε Λιαστές Ντομάτες στο Φούρνο

4 Σεπτεμβρίου 2018Άρθρα
Πως φτιάχνουμε Λιαστές Ντομάτες στο Φούρνο
Παίρνουμε τις βιολογικές ντομάτες – κατα προτίμηση την ποικιλία San Marzano ή αλλιώς την βιολογική ντομάτα Roma – και τις κόβουμε ερκάρσια για να αφαιρέσουμε το κοτσάνι και τα σπόρια.
Στην συνέχεια, τις τοποθετούμε σε μία σχάρα με την κομμένη πλευρά επάνω και τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι είτε λευκό είτε Ροζ αλάτι Ιμαλαϊων.
Τις αφήνουμε έξω για 60 λεπτά περίπου – για να φύγουν όσο το δυνατό περισσότερα υγρά – και στην συνέχεια τις βάζουμε στο φούρνο σε θερμοκρασία περίπου 80 με 100 βαθμούς για 5 ή 6 ώρες, εξαρτάται από τον φούρνο.
Υλικά,
- 1 κιλό ντομάτα μας δίνει περίπου 100 γρ αποξηραμένη λιαστή ντομάτα.
- Αλάτι χοντρό (λευκό ή Ροζ αλάτι Ιμαλαϊων)
Εαν ζήτε στην ύπαιθρο και όχι μέσα στην πυκνή ρύπανση της πόλης, καλό θα ήταν να τις αποξηράνετε στον ήλιο για 7 ή 8 ημέρες.
Καλή Επιτυχία :- )

Βιολογική Λιαστή Ντομάτα