Κριθαρόσουπα
Το βιολογικό κριθάρι είναι το καλύτερο δημητριακό ολική άλεσης για να νιώσετε ελαφρύτεροι, καθαρότεροι και να αυξήσετε την μακροπρόθεσμη ενέργεια σας.
Μαγειρεύεται σε 30 λεπτά.
200 γρ. βιολογικό κριθάρι πλυμμένο
100 γρ. καρότα, κομμένα σε δύο κομμάτια
1/2 σκελίδα σκόρδο, κοπανισμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
Θαλασσινό αλάτι
Μαιντανός για καρύκευση
Βάλτε το βιολογικό κριθάρι και 450 ml νερό σε μια μεγάλη και βαριά κατσαρόλα και σιγοβράστε επί 10-15 λεπτά. Κλείστε το μάτι της κουζίνας και αφήστε το κριθάρι να μουλιάσει όλη τη νύχτα.
Βάλτε τα βιολογικά λαχανικά, το βιολογικό κριθάρι και το διπλό νερό από πριν σε μια κατασρόλα και αφήστε το μείγμα να πάρει βράση. Σιγοβράστε επί 15-20 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, το λάδι και το αλάτι. Σιγοβράστε για άλλα 5 λεπτά, διακοσμήστε το φαγητό με φύλλα μαιντανού και σερβέρετε. Διατηρείται για 2 – 3 μέρες.