0 προϊόντα - €0.00
  • Αρχική
  • Ιδέα & Φιλοσοφία
  • Παραγωγοί & Συνεργάτες
  • Κόστος Αποστολής
  • Blog
  • Επικοινωνία
plethora-theme
×
  • Όλα
  • Βιο Λαϊκή Αγορά
    • Βιολογικά Αυγά & Γαλακτοκομικά
    • Βιολογικά Λαχανικά
    • Βιολογικό Μέλι – Ταχίνι ΒΙΟ
    • Βιολογικά Οσπρια
    • Βιολογικό Ρύζι ΒΙΟ, άλευρα ΒΙΟ
    • Bιολογικά Φρούτα
    • ΠΡΩΙΝΟ και Παιδικές Τροφές ΒΙΟ
    • Σάλτσες ΒΙΟ ( Ντομάτας, Πιπεριάς)
  • Βιο προϊόντα
    • Superfoods
    • Ακατέργαστο Αλάτι, Ρόζ Αλάτι Ιμαλαΐων
    • Βιολογικά ‘Ελαια
    • Βιολογικό λάδι, βιολογικές ελαιές
    • Επαλλείματα BIO
    • Ροφήματα ΒΙΟ
    • Βιολογικά Αλευρα & Βιολογική Μαγιά
    • Βιολογικοι Σποροι και Καρποι
    • Βιολογική Ζάχαρη, Στέβια
    • Βιολογικό Μέλι – Ταχίνι ΒΙΟ
    • Ορεκτικά ΒΙΟ
    • Μπαχαρικά βιολογικά
    • Σπαθόλαδο ΒΙΟ
    • Βιοτροφές Πλούσιες σε Πρωτεΐνες
    • Βιολογικά Δημητριακά & Ρύζια
    • Βιολογικά Ζυμαρικά
    • Βιολογικά Tσάγια, Βιολογικά Βότανα
    • ‘Οσπρια βιολογικά
    • ΠΡΩΙΝΟ και Παιδικές Τροφές ΒΙΟ
    • Υποκατάστατα λευκής ζάχαρης
  • Παραδοσιακά
  • Φροντίδα & Υγιεινή
  • Πρ. δυσανεξίας
  • Για το σπίτι
  • Προσφορές

Πόριτζ βρώμης

Πόριτζ βρώμης
10 Νοεμβρίου 2018ΆρθραΣυνταγές

Αν θέλουμε πρωινό γεμάτο υγεία τότε ετοιμάζουμε πόριτζ. Γνωστό ιδιαίτερα από τους Βρετανούς το porridge βρώμης ετοιμάζεται ως παραδοσιακό πρωινό με βιολογικές νιφάδες βρώμης ή βιολογικό σπόρο βρώμης, νερό ή γάλα μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος κι ομογενοποιημένος χυλός. Εκτός όμως από την Μεγάλη Βρετανία συνηθίζεται και στις Σκανδιναβικές χώρες, την Γερμανία αλλά και στην Βόρειο Αφρική. Διαβάζω μάλιστα ότι το πόριτζ βρώμης είναι γνωστό στον άνθρωπο από πολύ παλιά αφού εντοπίσθηκε σε στομάχι Νεολιθικού ανθρώπου ηλικίας 5.000 χρόνων. Το πόριτζ εκτός από βρώμη ετοιμάζεται και με άλλα σιτηρά όπως σιμιγδάλι, ρύζι, σιτάρι, καλαμπόκι, κριθάρι και φαγόπυρο. Τρώγεται συνήθως ζεστό για πρωινό είτε σκέτο (προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι) είτε και με την προσθήκη ζάχαρης, μελιού, φρούτων, ξηρών καρπών, μπαχαρικών ή και ψιλοκομμένων λαχανικών.

Για το πόριτζ βρώμης θα χρειαστώ τα ακόλουθα…

Τρόπος Παρασκευής:

Τοποθετώ σε ένα σκεύος τις βιολογικές νιφάδες βρώμης (ακόμα καλύτερα βιολογική βρώμη σε σπόρο) με το αλάτι, το γάλα ή το νερό και δίνω βράση. Θυμάμαι ότι για το πόριτζ η γενικότερη αναλογία νιφάδων βρώμης προς νερό/γάλα είναι 1:3. Αφού αρχίσει να κοχλάζει το μείγμα (προσέχω να μην καώ) το αφήνω να σιγοβράσει για 10’ μέχρι να χυλώσει και να μην διακρίνονται οι νιφάδες. Θα πρέπει δηλαδή να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής και παχύρευστος χυλός. Αυτή είναι η βασική συνταγή του πόριτζ βρώμης. Όποιος το προτιμά σκέτο το αποσύρει από την φωτιά, το αδειάζει σε δύο μπολάκια κι είναι έτοιμο για κατανάλωση!

Διαφορετικά προτού το αποσύρω από την φωτιά προσθέτω τις σταφίδες, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το μέλι. Αφού πάρει μία τελευταία βράση τραβώ το πόριτζ από την φωτιά και μπορώ να προσθέσω λίγο γάλα (ακόμα) αν το προτιμώ περισσότερο λεπτόρευστο.

Μεταφέρω το πόριτζ σε δύο μπολάκια και ρίχνω από πάνω τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς μαζί με λίγες σταφίδες και λίγη κανέλα ακόμα για γαρνιτούρα. Σερβίρω το πόριτζ ζεστό ή το διατηρώ αφού κρυώσει στο ψυγείο και το τρώω αργότερα ως δροσερή κρέμα.

Αφήστε το σχόλιό σας Cancel


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατηγορίες Θεμάτων

  • Αλεύρι από Δίκοκκο Σιτάρι (Τriticum dicoccum) (9)
  • Αλεύρι Μονόκοκκο (Triticum Monococcum) (1)
  • Άρθρα (156)
  • Όσπρια βιολογικά (5)
  • Παραγωγοί και συνεργάτες μας (9)
  • Προτάσεις (5)
  • Σπαθόλαδο (3)
  • Συνταγές (48)
  • Συνταγές για ψωμί (8)
  • Τι μας αρέσει (5)

Συνδεσμοι

  • COB
  • WWF
  • ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ
  • Καλλιστώ

Φιλοι

  • Atma studio yoga
  • Hehe Art
  • Yoga Dhara
  • Το Παραμικρό
  • Φωτογραφία. Lambros Kiriakou

logo

Η Συνύπαρξη είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων. Στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά τον μικρό παραγωγό και τον καταναλωτή που ψάχνει ποιοτικά βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα. Περισσότερα...

Γρηγόρης Χατζημιχαηλίδης, Marimar de Alava Polo

2310 219 208 / 6997 124 963

siniparxi@gmail.com

Η έδρα μας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

  • Κατάλογος Προϊόντων
    • Όλα
    • Προσφορές
    • Δωροκάρτες!
  • Λογαριασμός Πελάτη / Είσοδος
    • Ιστορικό Παραγγελιών
    • Επεξεργασία των στοιχείων μου
    • Η διεύθυνσή μου
  • Καλάθι Αγορών
  • Κόστος Αποστολής
  • Ιδέα και φιλοσοφία
  • Παραγωγοί και Συνεργάτες
  • Επικοινωνία
  • Όροι & Προϋποθέσεις χρήσης
  • Σταφύλι: Τα οφέλη για την υγεία Σεπ 18

    Της Βασιλικής Κουτσοκώστα Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού....

  • Πένες φούρνου με κρέμα αρακά Μαΐ 7

    Πένες φούρνου με κρέμα αρακά Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε πένες...

  • Συνταγές με Πολέντα Δεκ 2

    Ψητή πολέντα με τυρί και ντομάτα

  • Γλυκιές Συνταγές με Κολοκύθα Οκτ 14

    Μπράουνις με κολοκύθα Υλικά: 1 1/2 φλ. (360 γρ). πουρές...

  • Φτιάξτε μια απολαυστική βιολογική βυσσινάδα Ιούλ 8

    Υλικά 3 ½ κιλά ώριμα βύσσινα βιολογικά 2 κιλά καστανή...

Copyright ©2017 all rights reserved. Cookies Policy
Designed by Stelemoza Team