0 προϊόντα - €0.00
  • Αρχική
  • Ιδέα & Φιλοσοφία
  • Παραγωγοί & Συνεργάτες
  • Κόστος Αποστολής / Τρόπος Πληρωμής
  • Blog
  • Επικοινωνία
plethora-theme
×
  • Όλα
  • Βιο Λαϊκή Αγορά
    • Βιολογικά Αυγά & Γαλακτοκομικά
    • Βιολογικά Λαχανικά
    • Βιολογικό Μέλι – Ταχίνι ΒΙΟ
    • Βιολογικά Οσπρια
    • Βιολογικό Ρύζι ΒΙΟ, άλευρα ΒΙΟ
    • Bιολογικά Φρούτα
    • ΠΡΩΙΝΟ και Παιδικές Τροφές ΒΙΟ
    • Σάλτσες ΒΙΟ ( Ντομάτας, Πιπεριάς)
  • Βιο προϊόντα
    • Superfoods
    • Ακατέργαστο Αλάτι, Ρόζ Αλάτι Ιμαλαΐων
    • Βιολογικά ‘Ελαια
    • Βιολογικό λάδι, βιολογικές ελαιές
    • Επαλλείματα BIO
    • Ροφήματα ΒΙΟ
    • Βιολογικά Αλευρα & Βιολογική Μαγιά
    • Βιολογικοι Σποροι και Καρποι
    • Βιολογική Ζάχαρη, Στέβια
    • Βιολογικό Μέλι – Ταχίνι ΒΙΟ
    • Ορεκτικά ΒΙΟ
    • Μπαχαρικά βιολογικά
    • Σπαθόλαδο ΒΙΟ
    • Βιοτροφές Πλούσιες σε Πρωτεΐνες
    • Βιολογικά Δημητριακά & Ρύζια
    • Βιολογικά Ζυμαρικά
    • Βιολογικά Tσάγια, Βιολογικά Βότανα
    • ‘Οσπρια βιολογικά
    • ΠΡΩΙΝΟ και Παιδικές Τροφές ΒΙΟ
    • Υποκατάστατα λευκής ζάχαρης
  • Παραδοσιακά
  • Φροντίδα & Υγιεινή
  • Πρ. δυσανεξίας
  • Για το σπίτι
  • Προσφορές

Πόριτζ βρώμης

Πόριτζ βρώμης
10 Νοεμβρίου 2018ΆρθραΣυνταγές

Αν θέλουμε πρωινό γεμάτο υγεία τότε ετοιμάζουμε πόριτζ. Γνωστό ιδιαίτερα από τους Βρετανούς το porridge βρώμης ετοιμάζεται ως παραδοσιακό πρωινό με βιολογικές νιφάδες βρώμης ή βιολογικό σπόρο βρώμης, νερό ή γάλα μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος κι ομογενοποιημένος χυλός. Εκτός όμως από την Μεγάλη Βρετανία συνηθίζεται και στις Σκανδιναβικές χώρες, την Γερμανία αλλά και στην Βόρειο Αφρική. Διαβάζω μάλιστα ότι το πόριτζ βρώμης είναι γνωστό στον άνθρωπο από πολύ παλιά αφού εντοπίσθηκε σε στομάχι Νεολιθικού ανθρώπου ηλικίας 5.000 χρόνων. Το πόριτζ εκτός από βρώμη ετοιμάζεται και με άλλα σιτηρά όπως σιμιγδάλι, ρύζι, σιτάρι, καλαμπόκι, κριθάρι και φαγόπυρο. Τρώγεται συνήθως ζεστό για πρωινό είτε σκέτο (προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι) είτε και με την προσθήκη ζάχαρης, μελιού, φρούτων, ξηρών καρπών, μπαχαρικών ή και ψιλοκομμένων λαχανικών.

Για το πόριτζ βρώμης θα χρειαστώ τα ακόλουθα…

Τρόπος Παρασκευής:

Τοποθετώ σε ένα σκεύος τις βιολογικές νιφάδες βρώμης (ακόμα καλύτερα βιολογική βρώμη σε σπόρο) με το αλάτι, το γάλα ή το νερό και δίνω βράση. Θυμάμαι ότι για το πόριτζ η γενικότερη αναλογία νιφάδων βρώμης προς νερό/γάλα είναι 1:3. Αφού αρχίσει να κοχλάζει το μείγμα (προσέχω να μην καώ) το αφήνω να σιγοβράσει για 10’ μέχρι να χυλώσει και να μην διακρίνονται οι νιφάδες. Θα πρέπει δηλαδή να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής και παχύρευστος χυλός. Αυτή είναι η βασική συνταγή του πόριτζ βρώμης. Όποιος το προτιμά σκέτο το αποσύρει από την φωτιά, το αδειάζει σε δύο μπολάκια κι είναι έτοιμο για κατανάλωση!

Διαφορετικά προτού το αποσύρω από την φωτιά προσθέτω τις σταφίδες, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το μέλι. Αφού πάρει μία τελευταία βράση τραβώ το πόριτζ από την φωτιά και μπορώ να προσθέσω λίγο γάλα (ακόμα) αν το προτιμώ περισσότερο λεπτόρευστο.

Μεταφέρω το πόριτζ σε δύο μπολάκια και ρίχνω από πάνω τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς μαζί με λίγες σταφίδες και λίγη κανέλα ακόμα για γαρνιτούρα. Σερβίρω το πόριτζ ζεστό ή το διατηρώ αφού κρυώσει στο ψυγείο και το τρώω αργότερα ως δροσερή κρέμα.

Αφήστε το σχόλιό σας Cancel


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατηγορίες Θεμάτων

  • Αλεύρι από Δίκοκκο Σιτάρι (Τriticum dicoccum) (9)
  • Αλεύρι Μονόκοκκο (Triticum Monococcum) (1)
  • Άρθρα (157)
  • Όσπρια βιολογικά (5)
  • Παραγωγοί και συνεργάτες μας (9)
  • Προτάσεις (5)
  • Σπαθόλαδο (3)
  • Συνταγές (48)
  • Συνταγές για ψωμί (8)
  • Τι μας αρέσει (5)

Συνδεσμοι

  • COB
  • WWF
  • ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ
  • Καλλιστώ

Φιλοι

  • Atma studio yoga
  • Hehe Art
  • Yoga Dhara
  • Το Παραμικρό
  • Φωτογραφία. Lambros Kiriakou

logo

Η Συνύπαρξη είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων. Στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά τον μικρό παραγωγό και τον καταναλωτή που ψάχνει ποιοτικά βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα. Περισσότερα...

Γρηγόρης Χατζημιχαηλίδης, Marimar de Alava Polo

2310 219 208 / 6997 124 963

siniparxi@gmail.com

Η έδρα μας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

  • Κατάλογος Προϊόντων
    • Όλα
    • Προσφορές
    • Δωροκάρτες!
  • Λογαριασμός Πελάτη / Είσοδος
    • Ιστορικό Παραγγελιών
    • Επεξεργασία των στοιχείων μου
    • Η διεύθυνσή μου
  • Καλάθι Αγορών
  • Κόστος Αποστολής / Τρόπος Πληρωμής
  • Ιδέα και φιλοσοφία
  • Παραγωγοί και Συνεργάτες
  • Επικοινωνία
  • Όροι & Προϋποθέσεις χρήσης
  • Διατροφικά μυστικά για την ανανέωση μας Σεπ 23

    Ο κλινικός διατροφολόγος κ. Στέλιος Λιναρδάκης αναλαμβάνει να μας μυήσει...

  • Σταφύλι: Τα οφέλη για την υγεία Σεπ 1

    Της Βασιλικής Κουτσοκώστα Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού....

  • Πένες φούρνου με κρέμα αρακά Μάι 7

    Πένες φούρνου με κρέμα αρακά Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε πένες...

  • Συνταγές με Πολέντα Δεκ 2

    Ψητή πολέντα με τυρί και ντομάτα

  • Γλυκιές Συνταγές με Κολοκύθα Οκτ 14

    Μπράουνις με κολοκύθα Υλικά: 1 1/2 φλ. (360 γρ). πουρές...

Copyright ©2017 all rights reserved. Cookies Policy
Designed by Stelemoza Team
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε Cookies για διάφορες λειτουργίες της ιστοσελίδας. Επιλέξτε τις κατηγορίες που επιθυμείτε και αποθηκεύστε την επιλογή σας.
Απαραίτητα για την σωστή λειτουργία Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Δείτε τις επιλογές σας
{title} {title} {title}