Καστανό Ρύζι και Ολόκληρα Δημητριακά

Τα δημητριακά ολικής άλεσης αποτελούν βασικά τρόφιμα στη μακροβιοτική, προφέροντας μια μεγάλη ποικιλία διατροφής που είναι ιδιαιτέρως εύπεπτη.
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα, συν το μούλιασμα.
100 γρ. κριθάρι, σιτάρι, βρόμη ή σίκαλη. (σπόρος)
300 γρ. στρόγγυλό ακατέργαστο ρύζι.
100 γρ. φασόλια.
1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι.
Βάλτε το ρύζι και τα φασόλια στη χύτρα ταχύτητας. Ξεβγάλτε τα μερικές φορές σε κρύο νερό. Τοποθετήστε τη χύτρα ταχύτητας σε μια επίπεδη επιφάνεια και βάλτε το χέρι σας, με την παλάμη σας να ακουμπάει το ρύζι. Αρχίστε να προσθέτετε νερό και σταματήστε μόλις αυτό φτάσει στο ύψος του καρπού σας. Αφήστε το ρύζι να μουλιάζει όλη τη νύχτα.
Την επόμενη ημέρα, προσθέστε το αλάτι, βάλτε και σφίξτε καλά το καπάκι της καταρόλας και αφήστε το μείγμα να βράσει αργά, επάνω σε μέτρια φωτιά, για να μην καεί. Ανάψτε ένα άλλο μάτι, θερμάνετέ το και, όταν πεταχτεί έξω η βαλβίδα της χύτρας ταχύτητας, βάλτε τη χύτρα με το ρύζι στο μάτι αυτό. Αφήτε το φαγητό να βράσει στη χύτρα επί 40 λεπτά μετά το “πέταγμα της βαλβίδας” . Όταν περάσει ο χρόνος αυτός, κλείστε το μάτι της κουζίνας, απομακρύνετε την κατσαρόλα από το μάτι και μόλις πέσει η βαλβίδα αφαιρέστε το καπάκι και μεταφέρετε το ρύζι σε ένα καθαρό πιάτο. Αφήστε το εκεί να κρυώσει. Διατηρείται για 3 ημέρες.