Γλυκιές Συνταγές με Κολοκύθα
Μπράουνις με κολοκύθα
Υλικά:
1 1/2 φλ. (360 γρ). πουρές κολοκύθας
3/4 φλ (105 γρ.) ζάχαρη καρύδας
1/3 φλ. (50 γρ.) λάδι καρύδας
1 1/4 φλ. (150 γρ.) αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. σοκολάτα
3 βανίλιες
Εκτέλεση:
Λιώνω την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Όταν λιώσει, σβήνω την φωτιά κ προσθέτω σταδιακά το λάδι, την ζάχαρη κ τον πουρέ κολοκύθας. Ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτω το αλεύρι κ τις βανίλιες κ ανακατεύω ξανά. Μεταφέρω το μείγμα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα (χρησιμοποίησα τετράγωνο ταψί 20*20) κ ισιώνω την επιφάνεια με μια μαρίζ. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 22-25 λεπτά. Βγάζω το μπράουνι από τον φούρνο κ αφήνω να κρυώσει πριν το κόψω. Σερβίρω με τριμμένους ξηρούς καρπούς κ με μια μπάλα παγωτό για πιο ολοκληρωμένη απόλαυση! (εμείς κρατηθήκαμε κ τ φάγαμε σκέτο!) Καλοφάγωτο!
Σημ. Για τον πουρέ κολοκύθας (αν δεν βρίσκετε έτοιμο) φτιάξτε τον ως εξής: Καθαρίζω την κολοκύθα κ την κόβω σε κομμάτια. Τη ρίχνω σε βραστό νερό κ τη βράζω ώσπου να μαλακώσει. Την στραγγίζω κ την πολτοποιώ σε μπλέντερ. Μια κολοκύθα με ωμή σάρκα βάρους 1200 γρ. μου απέδωσε πουρέ 950 γρ.
Κέικ με κολοκύθα και σοκολάτα
Υλικά:
1 φλ.(300 γρ.) πουρές κολοκύθας
1/2 φλ. γάλα (εγώ έβαλα σοκολατένιο σόγιας)
1/4 φλ. ηλιέλαιο
1 κ.σ. κοπανισμένος λιναρόσπορος+3 κ.σ. νερό
3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. baking powder
2 κ.σ. κακάο
2 βανίλιες
80 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
Καθαρίζω την κολοκύθα κ την κόβω σε κομμάτια. Τη ρίχνω σε βραστό νερό κ τη βράζω ώσπου να μαλακώσει. Την στραγγίζω κ την πολτοποιώ σε μπλέντερ. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder, τις βανίλιες κ το κακάο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω με σύρμα όλα τα υγρά υλικά μαζί με τη ζάχαρη. Κατόπιν ρίχνω σιγά σιγά το μείγμα με τα στέρεα υλικά σε αυτό με τα υγρά κ ανακατεύω καλά. Τέλος βάζω κ τη σοκολάτα. Αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 45 περίπου λεπτά. Καλοφάγωτο! (μπορείτε να σερβίρετε με λίγη vegan νουτέλα, ταιριάζει υπέροχα!)
Αφράτο κέικ κολοκύθας με μυρωδικά και καρύδια
Υλικά:
1 φλ.(300 γρ.) πουρές κολοκύθας
1/2 φλ. γάλα (εγώ έβαλα σόγιας)
1/4 φλ. ηλιέλαιο
1 κ.σ. κοπανισμένος λιναρόσπορος+3 κ.σ. νερό
3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. baking powder
2 βανίλιες
1 κ.γ. κανέλλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλλο
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
100 γρ. Καρύδια
Εκτέλεση:
Καθαρίζω την κολοκύθα κ την κόβω σε κομμάτια. Τη ρίχνω σε βραστό νερό κ τη βράζω ώσπου να μαλακώσει. Την στραγγίζω κ την πολτοποιώ σε μπλέντερ. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder, τις βανίλιες κ τα μπαχαρικά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω με σύρμα όλα τα υγρά υλικά μαζί με τη ζάχαρη. Κατόπιν ρίχνω σιγά σιγά το μείγμα με τα στέρεα υλικά σε αυτό με τα υγρά κ ανακατεύω καλά. Τέλος βάζω κ τα καρύδια. Αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 45 περίπου λεπτά. Καλοφάγωτο!
Πηγή,