0 προϊόντα - €0.00
  • Αρχική
  • Ιδέα & Φιλοσοφία
  • Παραγωγοί & Συνεργάτες
  • Κόστος Αποστολής
  • Blog
  • Επικοινωνία
plethora-theme
×
  • Όλα
  • Βιο Λαϊκή Αγορά
    • Βιολογικά Αυγά & Γαλακτοκομικά
    • Βιολογικά Λαχανικά
    • Βιολογικό Μέλι – Ταχίνι ΒΙΟ
    • Βιολογικά Οσπρια
    • Βιολογικό Ρύζι ΒΙΟ, άλευρα ΒΙΟ
    • Bιολογικά Φρούτα
    • ΠΡΩΙΝΟ και Παιδικές Τροφές ΒΙΟ
    • Σάλτσες ΒΙΟ ( Ντομάτας, Πιπεριάς)
  • Βιο προϊόντα
    • Superfoods
    • Ακατέργαστο Αλάτι, Ρόζ Αλάτι Ιμαλαΐων
    • Βιολογικά ‘Ελαια
    • Βιολογικό λάδι, βιολογικές ελαιές
    • Επαλλείματα BIO
    • Ροφήματα ΒΙΟ
    • Βιολογικά Αλευρα & Βιολογική Μαγιά
    • Βιολογικοι Σποροι και Καρποι
    • Βιολογική Ζάχαρη, Στέβια
    • Βιολογικό Μέλι – Ταχίνι ΒΙΟ
    • Ορεκτικά ΒΙΟ
    • Μπαχαρικά βιολογικά
    • Σπαθόλαδο ΒΙΟ
    • Βιοτροφές Πλούσιες σε Πρωτεΐνες
    • Βιολογικά Δημητριακά & Ρύζια
    • Βιολογικά Ζυμαρικά
    • Βιολογικά Tσάγια, Βιολογικά Βότανα
    • ‘Οσπρια βιολογικά
    • ΠΡΩΙΝΟ και Παιδικές Τροφές ΒΙΟ
    • Υποκατάστατα λευκής ζάχαρης
  • Παραδοσιακά
  • Φροντίδα & Υγιεινή
  • Πρ. δυσανεξίας
  • Για το σπίτι
  • Προσφορές

Πένες φούρνου με κρέμα αρακά

Πένες φούρνου με κρέμα αρακά
7 Μάι 2020ΆρθραΣυνταγές

Πένες φούρνου με κρέμα αρακά

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε πένες φούρνου με κρέμα αρακά. Ένα πανεύκολο, ντελικάτο, ελαφρύ και πεντανόστιμο φαγάκι.
Θα φτιάξουμε λοιπόν πένες ανακατεμένες με κρέμα αρακά και καραμελωμένα κρεμμύδια και από πάνω θα απλώσουμε μια ελαφριά μπεσαμέλ. Τα αρώματα του μάραθου και του λεμονιού κάνουν το πιάτο μυρωδάτο και του προσδίδουν μια ανοιξιάτικη φρεσκάδα!

Υλικά για πυρέξ 18*30:

300 γρ. πένες

450 γρ. αρακάς

130 γρ. κρεμμύδι

3+1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. διατροφική μαγιά

2 κ.σ. γάλα σόγιας

χυμός ενός μικρού λεμονιού

μάραθος ψιλοκομμένος

αλάτι και πιπέρι

για την μπεσαμέλ

750 γρ. γάλα σόγιας χλιαρό

75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

60 γρ. ελαιόλαδο

λίγο μοσχοκάρυδο

αλατοπίπερο

τυρί τριμμένο για την κρούστα

Εκτέλεση:

Βράζω τον αρακά, τον στραγγίζω και τον πολτοποιώ στο μπλέντερ μαζί με την διατροφική μαγιά, το γάλα, αλατοπίπερο και την μια κουταλιά λάδι. Βράζω στο μεταξύ και τις πένες al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω για λίγα λεπτά τα κρεμμύδια σε φετούλες λεπτές μαζί με τον μάραθο. Όταν γίνουν διάφανα αποσύρω από την φωτιά. Σουρώνω τις πένες, τις επιστρέφω στην κατσαρόλα και τις περιχύνω με την κρέμα αρακά. Προσθέτω και τα κρεμμύδια κι ανακατεύω. Λαδώνω το πυρέξ και αδειάζω τα ζυμαρικά μέσα ισιώνοντας την επιφάνεια. Τέλος φτιάχνω την μπεσαμέλ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το λάδι και το αλεύρι σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύω με σύρμα. Κατόπιν προσθέτω σταδιακά το χλιαρό γάλα σε τρεις δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς. Στην αρχή μπορεί να σχηματισθούν σβόλοι αλευριού, αλλά εξακολουθώ να ανακατεύω με το σύρμα γρήγορα και χαμηλώνοντας την φωτιά ώσπου να γίνει λεία η κρέμα και να μην μας «πιάσει». Προσθέτω αλατοπίπερο και λίγο μοσχοκάρυδο. Απλώνω την μπεσαμέλ πάνω από τα ζυμαρικά και πασπαλίζω με το φυτικό σπιτικό τυράκι (ευκαιρία να το δοκιμάσετε όσοι δεν το έχετε ανακαλύψει ακόμη, είναι θεϊκό! Δείτε το εδώ ). Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στα 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η κρούστα. Το αφήνω να κρυώσει πριν το κόψω. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή,
http://theveggiesisters.gr/penes-fournou-me-krema-araka/

Αφήστε το σχόλιό σας Cancel


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατηγορίες Θεμάτων

  • Αλεύρι από Δίκοκκο Σιτάρι (Τriticum dicoccum) (9)
  • Αλεύρι Μονόκοκκο (Triticum Monococcum) (1)
  • Άρθρα (156)
  • Όσπρια βιολογικά (5)
  • Παραγωγοί και συνεργάτες μας (9)
  • Προτάσεις (5)
  • Σπαθόλαδο (3)
  • Συνταγές (48)
  • Συνταγές για ψωμί (8)
  • Τι μας αρέσει (5)

Συνδεσμοι

  • COB
  • WWF
  • ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ
  • Καλλιστώ

Φιλοι

  • Atma studio yoga
  • Hehe Art
  • Yoga Dhara
  • Το Παραμικρό
  • Φωτογραφία. Lambros Kiriakou

logo

Η Συνύπαρξη είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων. Στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά τον μικρό παραγωγό και τον καταναλωτή που ψάχνει ποιοτικά βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα. Περισσότερα...

Γρηγόρης Χατζημιχαηλίδης, Marimar de Alava Polo

2310 219 208 / 6997 124 963

siniparxi@gmail.com

Η έδρα μας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

  • Κατάλογος Προϊόντων
    • Όλα
    • Προσφορές
    • Δωροκάρτες!
  • Λογαριασμός Πελάτη / Είσοδος
    • Ιστορικό Παραγγελιών
    • Επεξεργασία των στοιχείων μου
    • Η διεύθυνσή μου
  • Καλάθι Αγορών
  • Κόστος Αποστολής
  • Ιδέα και φιλοσοφία
  • Παραγωγοί και Συνεργάτες
  • Επικοινωνία
  • Όροι & Προϋποθέσεις χρήσης
  • Σταφύλι: Τα οφέλη για την υγεία Σεπ 18

    Της Βασιλικής Κουτσοκώστα Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού....

  • Πένες φούρνου με κρέμα αρακά Μαΐ 7

    Πένες φούρνου με κρέμα αρακά Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε πένες...

  • Συνταγές με Πολέντα Δεκ 2

    Ψητή πολέντα με τυρί και ντομάτα

  • Γλυκιές Συνταγές με Κολοκύθα Οκτ 14

    Μπράουνις με κολοκύθα Υλικά: 1 1/2 φλ. (360 γρ). πουρές...

  • Φτιάξτε μια απολαυστική βιολογική βυσσινάδα Ιούλ 8

    Υλικά 3 ½ κιλά ώριμα βύσσινα βιολογικά 2 κιλά καστανή...

Copyright ©2017 all rights reserved. Cookies Policy
Designed by Stelemoza Team